Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ -  Πυρά κατά Κασσελάκη

Βίτσας: Δεν θα φύγουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πυρά κατά Κασσελάκη

«Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμό άλλου κόμματος», είπε ο Δημήτρης Βίτσας

Το μήνυμα ότι δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο Δημήτρης Βίτσας, ένα από τα τρία στελέχη του κόμματος που διέγραψε το βράδυ της Δευτέρας ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν είναι δεδομένη η διαγραφή μου. Θα πρέπει να πάει στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Είναι 15 μέλη. Τα δύο τρίτα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της διαγραφής. Θα πάμε στην Κεντρική Επιτροπή και θα πρέπει να επικυρωθεί», σημείωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές»

Όπως είπε, ο Κασσελάκης μου είχε πει ότι είναι πιο αριστερός από μένα και του είχα πει μακάρι.

Στην ερώτηση αν είχαν γίνει αντιληπτές στον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις Κασσελάκη που αποκαλύφθηκαν από το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι «αρκετοί σε δηλώσεις μας το εντοπίζαμε το θέμα, δεν φαίνεται, όμως, ότι για 70.000 συντρόφους αυτό είχε σημασία».

Το οξύμωρο

«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει πρόεδρος κάποιος που στην ουσία έχει μόλις γίνει μέλος του κόμματος» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βίτσας προσθέτοντας  ότι «για να γίνει κάποιος, μέλος της επιτροπής δεοντολογίας πρέπει να είναι 5 χρόνια μέλος του κόμματος αλλά χρειάζεται μηδέν χρόνο για να γίνει πρόεδρος και 2 ευρώ για να γίνει μέλος και να ψηφίσει».

Όσον αφορά τα υπονοούμενα που άφησε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ίδιο στην ανάρτηση διαγραφής, ο κ. Βίτσας σχολίασε με νόημα «αυτά είναι βαριές κουβέντες που λέγονται…»

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «έχουμε έχουμε μπροστά μας καταστατικές διαδικασίες» και ότι «εγώ με τον Τσίπρα και κάποιους άλλους στήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και κερδίσαμε τις εκλογές».

Πυρά σε Κασσελάκη

Μιλώντας εξάλλου στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε για τις διαγραφές στελεχών πως «αν το προχωρήσουν δεν πάμε με ίσους όρους στο Συνέδριο».

«Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα»

«Αυτό το νέο δικαίωμα του προέδρου να διαγράφει όποιον θέλει ή όποιον νομίζει πως κάτι έκανε, δεν βοηθά  το κόμμα να είναι σύγχρονο και δημοκρατικό. Τι μου λες μετά σε σέβομαι, γιατί είχαμε αποκτήσει μία σχέση. Είναι σαν να με κοροϊδεύεις και εμένα και το κόμμα. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την ανάρτηση 5 η ώρα Ελλάδος, ενώ για δύο ώρες πριν, συζητούσα με μεγάλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν μου είπε τίποτα, όπου φαντάζομαι δεν το ήξερε. Μετά με ενημέρωσαν κάποιοι σύντροφοι.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως και οι τρεις ”πολεμούσαμε” με το κόμμα από μέσα τα τελευταία 5 χρόνια. Λένε πως ”πολεμούσαμε” τον Τσίπρα, δεν το έχει πει ο Τσίπρας και το λέει ο νέος πρόεδρος. Δεν έχει ιδία αντίληψη ο Κασσελάκης, είναι τόσα χρόνια στην Αμερική, είναι ό,τι το πει ο ένας και ο άλλος, αλλά φαντάζομαι έχει την εξυπνάδα να ζητήσει να δει τα αποσπάσματα με τα όσα έχουμε πει. Δεν μίλησα για τον σχηματισμό του νέου κόμματος», είπε αρχικά.

«Μία από τις πιθανότητες είναι να μας διαγράψουν όλους»

Σε σχέση με το νέο όνομα του κόμματος ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε πως δε ανακοίνωσε κάποιο όνομα αλλά απάντησε στην ερώτηση, λέγοντας πως από τις πιθανότητες που υπάρχουν, η μία είναι «να μας διαγράψουν όλους και να πάνε 1.000 άτομα στο Συνέδριο».

«Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμό άλλου κόμματος»

«Το είπα περιπαικτικά και γνωρίζοντας πώς δουλεύουν οι δημοσιογράφοι. Τηλεφωνιόμαστε μεταξύ μας με όσους έχουμε πρόβλημα. Μάλιστα, στο καταστατικό μας αναφέρεται και επιτρέπεται η ύπαρξη ομάδων και τάσεων με στόχο να καλυτερεύσει το κόμμα. Δεν  έχουμε συζητήσει για σχηματισμού άλλου κόμματος. Το ότι δεν συμφωνεί κάποιος δεν σημαίνει πως θα φύγουν. Υπάρχουν οι 16 που ψήφισαν ενάντια στην πρόταση του προέδρου».

«Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του»

Ο Δημήτρης Βίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι καλό να αντιγράφει την πρακτική που έκανε ένα κόμμα μία άλλη εποχή».

«Η ομιλία του προέδρου έδειχνε την αντίληψή του σε σχέση με το τι είναι και τι δεν είναι νέο. Πρέπει να δει τι κάνουν οι επιστήμονες, να δει τη νέα εργατική τάξη, να δει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνολογικά επιτεύγματα. Ο Κασσελάκης εξελέγη χωρίς να πει τις απόψεις του. Παρουσίαζε ένα lifestyle που έπιασε.

Είμαστε και λίγο αγαθοί, δεν τα ψάχνουμε τα πράγματα. Αυτό που λέει το καταστατικό είναι πως ο καθένας μπορεί να ζητήσει να πάει κάποιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου είναι 15 μέλη. Θα πρέπει να ψηφίσουν τα 10 και εάν ψηφίσει τότε πηγαίνει στην Πολιτική Γραμματεία και εάν και εκεί ψηφιστεί υπέρ τότε πάει στην Κεντρική Επιτροπή».

Χρηστίδης: Εχουμε ανοίξει τις πόρτες για να υποδεχτούμε κόσμο από ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στο πάνελ, αφού είπε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ θα είναι ενωμένο και δεν θα εισέλθει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ» εκτίμησε ότι:

«Προφανώς φαίνεται ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα. Έχουμε ανοίξει τις πόρτες για να υποδεχτούμε τον κόσμο που θέλει να έρθει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως και τα προηγούμενα χρόνια είδαμε τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου το ίδιο και ο κ. Κασσελάκης. Δεν είναι αλά κάρτ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ας βρουν και κάτι δικό τους να λένε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024