Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Αχτσιόγλου παίρνει το όπλο της για τη «διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Αχτσιόγλου παίρνει το όπλο της για τη «διάλυση στον ΣΥΡΙΖΑ»

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Έφη Αχτσιόγλου - Ζητεί μαζί με Ηλιόπουλο και Χαρίτση έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Σε έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν με κοινή τοποθέτησή τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος»

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί την πρώτη δημόσια τοποθέτηση για τα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την Έφη Αχτσιόγλου, μετά την ήττα στις εκλογές από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει πως «η κατάσταση στο κόμμα δεν είναι πια ανησυχητική», αλλά, «είναι διαλυτική».  Προσθέτουν ότι έχουν υποχρέωση «να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών», τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο των κ.κ. Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου και Χαρίτση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024