Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο: Οι γυναίκες του Στρατού παρελαύνουν με άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη - Εντυπωσιακά πλάνα

Βίντεο: Οι γυναίκες του Στρατού παρελαύνουν με άρματα μάχης στη Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιακά πλάνα

Μεγαλεπίβολη η παρουσία των γυναικών στη δοκιμαστική παρέλαση των Μηχανοκίνητων Τμημάτων

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το τελικό αποτέλεσμα εντείνονται με πρόβες και δοκιμαστικές παρελάσεις σε καθημερινή βάση. Από αυτές δεν μπροούσαν να λείπουν και οι γυναίκες του στρατού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρωί της Τρίτης (24/10) πραγματοποιήθηκε νέα δοκιμαστική παρέλαση των Μηχανοκίνητων Τμημάτων, στην οποία συμμετείχαν οι γυναίκες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό. Μάλιστα κάποιες από αυτές βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία καθώς είναι είτε αρχηγοί στοιχείων είτε επικεφαλής πληρωμάτων.

Δείτε βίντεο:


Η εντυπωσιακή παρουσία των γυναικών έγινε κυρίως στα πληρώματα του αυτοκινούμενου πυροβολικού, στα άρματα μάχης, στα τεθωρακισμένα του υγειονομικού αλλά και άλλων όπλων, όπως και των σωμάτων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της διέλευσης των μηχανοκίνητων τμημάτων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Αναμφισβήτητα, η παρουσία τους ήταν εξίσου μεγαλεπίβολη με εκείνη των ανδρών του Στρατού. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η είσοδός τους στις Στρατιωτικές Σχολές είναι σχεδόν ισάριθμη με εκείνη των ανδρών, ενώ δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι γυναίκες να ανεβαίνουν σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα διοίκησης.

Και γυναίκες με άνδρες μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν στις πρόβες

Τα άρματα μάχης – Άψογοι σχηματισμοί από τα Leopard 1 και 2

Δέος προκάλεσαν κατά το πέρασμά τους και τα σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard 1 και 2 κάνοντας άψογους σχηματισμούς.


Μεταξύ άλλων συμμετείχαν αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Panjer 2000 και αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών, πυραυλικά συστήματα MLRS, XOK, τμήματα του μηχανικού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, οχήματα μεταφοράς πεζικού τύπου M113 και M117, αυτοκινούμενοι όλμοι, οχήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πολλά ακόμη.


Την καθιερωμένη πρόβα για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου άνοιξε η στρατονομία και διεξήχθη υπό την παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού.

Σημειώνεται ότι προκειμένου αυτή να διεξαχθεί με ασφάλεια, νωρίτερα σήμερα είχε κλείσει η Μουδανιών από τη Νέα Αερογέφυρα Θέρμης (Οδός Προφήτη Ηλία) μέχρι την Αερογέφυρα Ρυσίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Θυμίζεται ότι μαχητικά αεροσκάφη «έσκισαν» τον ουρανό της πόλης το μεσημέρι της Δευτέρας (23/10), στο πλαίσιο των τελευταίων δοκιμαστικών τους πτήσεων πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πλάνα από τις εντυπωσιακές πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν σε βίντεο και μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε βίντεο με τις εντυπωσιακές διελεύσεις των μαχητικών:

Απογειώθηκαν από Τανάγρα,  Ανδραβίδα και Ελευσίνα

Πιο συγκεκριμένα, πρόβα τζενεράλε πραγματοποίησαν δύο γαλλικά Rafale, δύο F-16, ένα Mirage 2000-5, ένα F-14, καθώς κι ένα Embraer της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία απογειώθηκαν από τις πτέρυγες μάχης στην Τανάγρα, την Ανδραβίδα και την Ελευσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Embraer πέταξε για πρώτη φορά πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο.

Επίσης, στις πρόβες συμμετείχαν και 8 ελικόπτερα από τα υπόλοιπα όπλα και σώματα, διαφόρων τύπων, καθώς κι ένα Canadair.

Πρόβα τζενεράλε για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Στα βίντεο γίνεται αντιληπτή η ένταση του εκκωφαντικού ήχου των μαχητικών αεροσκαφών, με πτήσεις που «κόβουν την ανάσα».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024