Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΑΔΜΗΕ: Τηλεδιάσκεψη για τα επόμενα βήματα του καλωδίου Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

ΑΔΜΗΕ: Τηλεδιάσκεψη για τα επόμενα βήματα του καλωδίου Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διαχειριστών μεταφοράς ενέργειας των τριών χωρών

Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ενέργειας του Ισραήλ και αντικείμενο τα βήματα ωρίμανσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ισραήλ, που αποτελεί τη δεύτερη φάση του project της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτης) – Κύπρου – Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ), της Κύπρου (ΔΣΜΚ) και του Ισραήλ (NOGA).

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα γύρω από τη μελέτη κόστους-οφέλους του έργου (CBA), που ωριμάζουν η Κύπρος και το Ισραήλ, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συμφωνία διασυνοριακής κατανομής κόστους του project (Cross Border Cost Allocation-CBCA), που θα κληθούν στη συνέχεια να συνάψουν οι Ρυθμιστικές Αρχές των δυο χωρών.

Τεχνικές ομάδες εργασίας

Συμφωνήθηκε, επίσης, η συγκρότηση τεχνικών ομάδων εργασίας -με συμμετοχή στελεχών όλων των συμμετεχόντων-  για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να δρομολογηθούν τα δυο ορόσημα που προαναφέρθηκαν, στη βάση των δεδομένων που θα λάβουν από τους Διαχειριστές. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη προγραμματίστηκε για την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ΑΔΜΗΕ και ΔΣΜΚ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για την παροχή τεχνικών υπηρεσιών από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Ελλάδας προς αυτόν της Κύπρου.

Πηγή: ΟΤ 

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024