Το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς, λέει στρατηγός του Ισραήλ – Τι απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης
Ισραηλινός στρατηγός επικαλείται αποδείξεις για την επίθεση της Χαμάς στην Παλαιστίνη, χωρίς να τις προσκομίζει - «Οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες», απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης
Αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου επικαλείται το Ισραήλ δια μέσω του ανώτατου ισραηλινού στρατιωτικού Μάικλ Έντελσταϊν.
Ο στρατηγός ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι ήταν «καλά εκπαιδευμένοι, καλά εξοπλισμένοι». Παρότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, υπογράμμισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι «σίγουρα θα μπορέσετε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για εμπλοκή του Ιράν», αρνούμενος, όμως, να διευκρινίσει σε τι αποδείξεις αναφέρεται.
«Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες και όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες»
Ο Μάικλ Έντελσταϊν πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να επεκταθώ πάρα πολύ αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για εξοπλισμό, αλλά περισσότερα πράγματα από αυτό».

Στοιχεία για εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, επικαλείται το Ισραήλ
Δεν έδωσε λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στοιχεία για τους ισχυρισμούς του
Ερωτηθείς εάν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί σήμαιναν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε ότι «δεν μπορώ να πω περισσότερες λεπτομέρειες. Λυπάμαι».
Ο ανώτερος αξιωματικός είπε επίσης ότι έγγραφα που βρέθηκαν σε πτώματα μαχητών της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και σε δεκάδες μαχητές που έχουν συλληφθεί, παρέχουν στοιχεία για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν.
«Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες και όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες», επισήμανε ο υποστράτηγος Έντελσταϊν, προσθέτοντας πως «έψαχναν για οικογένειες σε μερικά από τα κιμπούτς. Απλώς αποφάσισαν να κάψουν οικογένειες μέσα στα σπίτια τους. Από την άλλη πλευρά πήραν ομήρους ζωντανούς».
Υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης: Οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες
Απέρριψε τις αναφορές του Ισραηλινού στρατηγού Μάικλ Έντελσταϊν «για περί ανάμειξης του Ιράν» στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί.
Ο Αλί Φανταβί σημείωσε ότι οι δυνάμεις της Παλαιστίνης είναι ανεξάρτητες και έχουν αναβαθμίσει τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό εδώ και χρόνια.
Πρόσθεσε ότι «η αυτόνομη στρατιωτική επιχείρηση των παρατάξεων της Παλαιστινιακής αντίστασης άφησε τους Ισραηλινούς σε σοκ», υπογραμμίζοντας ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Iron Dome του Ισραήλ «αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά αποτυχία».
Παράλληλα, Ιρανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι η Τεχεράνη «υποστηρίζει σθεναρά» την Παλαιστίνη, χωρίς, όμως, να εμπλέκεται στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ.
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442