Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Χαμάς εμποδίζει 500 με 600 Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τη Γάζα

ΗΠΑ: Η Χαμάς εμποδίζει 500 με 600 Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τη Γάζα

Έως τώρα «η Χαμάς τους εμποδίζει να φύγουν, δείχνοντας για άλλη μια φορά την πλήρη αδιαφορία της για τους πολίτες κάθε είδους που είναι εγκλωβισμένοι στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν.

Ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο «Face the Nation» του CBS, δήλωσε ότι η Χαμάς εμποδίζει 500 με 600 Αμερικανούς να αποχωρήσουν από τη Γάζα.

«Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, η Χαμάς τους εμποδίζει να φύγουν, δείχνοντας για άλλη μια φορά την πλήρη αδιαφορία της για τους πολίτες κάθε είδους που είναι εγκλωβισμένοι στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν.

Κλιμάκωση πολέμου

Εκφράζοντας την ελπίδα η Χαμάς να αφήσει να απελευθερώσει περισσότερους ομήρους ο Μπλίνκεν στη διάρκεια άλλης συνέντευξης του στο NBC News μίλησε για κλιμάκωση στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών του Ιράν και των  ένοπλων οργανώσεων τις οποίες υποστηρίζει, στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό οι ΗΠΑ αποφάσισαν την αποστολή αντιπυραυλικού συστήματος THAAD και περισσότερων Patriot στη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι «ενεργοποίησε την ανάπτυξη συστοιχίας του αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) καθώς και πρόσθετες συστοιχίες πυραύλων Patriot σε τοποθεσίες σε όλη τη [Μέση Ανατολή]».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ γνωστοποίησε επίσης ότι έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής επιπλέον στρατιωτική δύναμη, η οποία θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην περιοχή εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπεισήλθε ωστόσο σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των αμερικανών στρατιωτών.

Ιράν: Οι ΗΠΑ διεξάγουν «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» στη Γάζα

Από την πλευρά του το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για πόλεμο κατά των Παλαιστινίων μέσω του Ισραήλ, προειδοποιώντας επίσης για συνέπειες εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί αμάχων στη Γάζα.

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα στη Γάζα είναι ένας πόλεμος δι’ αντιπροσώπων που διεξάγεται από το ψεύτικο ισραηλινό καθεστώς, εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ, εναντίον του καταπιεσμένου έθνους της Παλαιστίνης και των αμάχων», δήλωσε σε δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του από τη Νότια Αφρική.

Sports in

Μπαρτζώκας ενόψει Final Four: «Να σταθούμε πιο τυχεροί από τα δύο προηγούμενα» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και για το επικείμενο Final Four.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024