Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΤΧΣ: Πώς σχολιάζει τη συμφωνία Alpha Bank – UniCredit

ΤΧΣ: Πώς σχολιάζει τη συμφωνία Alpha Bank – UniCredit

Τι ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Τα επόμενα βήματα

Το mega deal Alpha Bank – UniCredit, σε σχέση με τη συγχώνευση των εργασιών τους στη Ρουμανία και τη στρατηγική συνεργασία στην Ελλάδα, καλωσορίζει και επικροτεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται η λήψη προσφοράς από την Unicredit για την αγορά όλων των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Alpha Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΧΣ θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν σύμφωνα με το νόμο του ΤΧΣ, αυτήν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία (προσφορά) θεωρείται ιδιωτική πώληση και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία.

«Το ΤΧΣ επικροτεί και καλωσορίζει τη στρατηγική συμφωνία»

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ για τη συνεργασία των δύο τραπεζών

Το Deal

Σημειώνεται πως η συμφωνία σηματοδοτεί  την πρώτη μεγάλη επένδυση ξένης τράπεζας στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια. Η συμφωνία βασίζεται σε δυο σκέλη, τη συγχώνευση των θυγατρικών τους στη Ρουμανία και την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας στην Ελλάδα, με επίκεντρο την εξαγορά του 9% που διατηρεί το ΤΧΣ στην Alpha Bank από την ιταλική τράπεζα.

Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Alpha Bank, έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την πολυεπίπεδη συμφωνία.

Ειδικότερα οι δυο τράπεζες ανακοίνωσαν:

  • Συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών στη Ρουμανία και δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης τράπεζας στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά. Η Alpha Bank διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα.
  • Διαμόρφωση πλαισίου εμπορικής συμφωνίας στην Ελλάδα για τη διάθεση των προϊόντων διαχείρισης χαρτοφυλακίου και ασφάλισης ζωής, που συνδέονται µε µερίδια αµοιβαίων κεφαλαίων (unit linked) της UniCredit, στους 3,5 εκατομμύρια Πελάτες της Alpha Bank, και δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος για την πώληση συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προϊόντων, μέσω της απόκτησης του 51% της AlphaLife από την UniCredit.
  • Υποβολή προσφοράς από την UniCredit προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το σύνολο των μετοχών που σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών.

πηγή: ot.gr

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024