Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάλα: Η πρώτη συμφωνία για το αιγοπρόβειο – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Γάλα: Η πρώτη συμφωνία για το αιγοπρόβειο – Πού κυμαίνονται οι τιμές

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο

«Κλείδωσε» η πρώτη συμφωνία για την απορρόφηση αιγοπρόβειου γάλακτος από μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, με την τιμή παραγωγού να φτάνει στο 1,60 ευρώ/κιλό για το πρόβειο. Την ίδια στγιμή οι διαπραγματεύσεις για τα κλείσιμο των συμβολαίων, που έρχονται το επόμενο διάστημα και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας για τη νέα σεζόν, συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συμφωνία για το αιγοπρόβειο γάλα αφορά τους κτηνοτρόφους μέλη της ομάδας παραγωγών του Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», με την τιμή να ανέρχεται στο 1,60 ευρώ το κιλό στο πρόβειο γάλα και στο 1 ευρώ το κιλό στο γίδινο.

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις κτηνοτρόφων και τυροκόμων για την τιμή του αιγοπρόβειου

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση αγροτών», ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου, μετά από διαπραγμάτευση για την διάθεση τόσο του συμβατικού όσο και του βιολογικού αιγοπρόβειου γάλακτος της Ομάδας Παραγωγών του Συνεταιρισμού, επέλεξε να συνεργαστεί για την γαλακτοκομική περίοδο 2022 -2023 με την γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ.

Οι τιμές διάθεσης, οι οποίες συμφωνήθηκαν ανέρχονται στο 1,60 ευρώ το κιλό για το συμβατικό πρόβειο γάλα και στο 1,00 ευρώ€ το κιλό για το συμβατικό γίδινο γάλα.

Οι παραπάνω τιμές προσαυξάνονται 0,02 λεπτά αντίστοιχα για το βιολογικό γάλα.

«Ο Γ.Α.Σ.Ι θα συνεχίσει παράλληλα την στήριξη των μελών του προμηθεύοντας αυτούς με ζωοτροφές άριστης ποιότητας αλλά και παρέχοντας επιστημονική στήριξη τόσο για την διατροφή και την υγιεινή του ζωικού κεφαλαίου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι «κοινή πεποίθησή μας είναι η ενδυνάμωση της ομάδας των αιγοπροβατοτρόφων του Συνεταιρισμού με την είσοδο και νέων παραγωγών προκειμένου να αυξηθεί η ποσότητα εισκόμισης γάλακτος, κάτι το οποίο θα αυξήσει την διαπραγματευτική μας ικανότητα πάντα προς όφελος των παραγωγών», επισημαίνεται.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024