Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Με το προεδρικό αεροπλάνο η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Τουρκία: Με το προεδρικό αεροπλάνο η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Θα γίνουν μελέτες για την υλοποίηση νοσοκομείων πεδίου στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς της Αιγύπτου και στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, είπε ο υπουργός Υγείας.

Η Τουρκία έστειλε σήμερα Κυριακή ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Το προεδρικό αεροπλάνο έχει προορισμό την Αίγυπτο και μεταφέρει ιατρικές προμήθειες, φάρμακα και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα 20 γιατρών, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Τα πλάνα που μοιράστηκε ο υπουργός έδειχναν κιβώτια με ειδική σήμανση περιεχομένου να φορτώνονται σε αεροπλάνο της τουρκικής προεδρίας.

«Η ομάδα μας θα αποφασίσει για τα απαραίτητα φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και συσκευές για τον λαό της Γάζας και θα πραγματοποιήσει μελέτες για τη δυνατότητα υλοποίησης νοσοκομείων πεδίου που θα δημιουργηθούν στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς της Αιγύπτου και στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν γίνει με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο Κοτζά σε ανάρτησή του το Σάββατο.

Όπως σημείωσε, είχε τις απαραίτητες συναντήσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του. Η ομάδα των είκοσι ειδικών αναμένεται να προσδιορίσει με τις αιγυπτιακές αρχές τα φάρμακα, τα ιατρικά αναλώσιμα και τις συσκευές που χρειάζονται οι κάτοικοι της Γάζας.

GAZZE’YE YARDIM İÇİN UÇAĞIMIZ HAVALANDI. Cumhurbaşkanlığımıza ait, ilaç ve tıbbı malzeme ile dolu, 20 uzman hekimin bulunduğu uçak Ankara’dan Mısır’a hareket etmiş durumda. pic.twitter.com/UDUlzBm4op

Η Ράφα είναι η κύρια οδός εισόδου και εξόδου από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο βοήθειας από το έδαφός του έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους ομήρους που πήρε κατά τη διάρκεια της επίθεσής της στις 7 Οκτωβρίου, γράφει το Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η βοήθεια μπορεί να εισέλθει μέσω της Αιγύπτου υπό την προϋπόθεση ότι οι προμήθειες δεν θα καταλήξουν στα χέρια της Χαμάς.

Ο κ. Κοτζά δήλωσε επίσης το Σάββατο ότι τρία φορτηγά αεροπλάνα έχουν προγραμματιστεί να σταλούν στο αεροδρόμιο Ελ Αρίς μεταφέροντας φάρμακα, ιατρικές προμήθειες και συσκευές, εκτός από ένα πλοίο που μεταφέρει εξοπλισμό νοσοκομείων πεδίου και ασθενοφόρα, μόλις γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις με τις αρμόδιες αρχές.

GAZZE’YE YARDIM AMACIYLA, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak.

inSports

Ώρα τίτλου: Ολυμπιακός και ΑΕΚ μάχονται για το πρωτάθλημα

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό, που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή Handball Premier.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024