Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Το Ισραήλ αρνήθηκε να πάρει δύο ομήρους - Τι απαντά ο Νετανιάχου

Χαμάς: Το Ισραήλ αρνήθηκε να πάρει δύο ομήρους – Τι απαντά ο Νετανιάχου

Την πρόθεσή μας γνώριζε ήδη το Κατάρ, τόνισε ο εκπρόσωπος της ένοπλης οργάνωσης

Εκπρόσωπος της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης της Χαμάς ανέφερε απόψε ότι σκόπευαν να απελευθερώσουν ακόμη δύο ομήρους, αλλά ότι το Ισραήλ αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Η κίνηση θα γινόταν για «ανθρωπιστικούς λόγους», σύμωνα με τα αραβικά μέσα ενημέρωσης. Ο Abu Ubaida, εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς «Izz el-Deen al-Qassam», έκανε μια σύντομη δήλωση στην οποία ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή το Κατάρ για την πρόθεση της Χαμάς να απελευθερώσει τους δύο ανθρώπους.

Ποιους ομήρους επέλεξαν να απελευθερώσουν

Συγκεκριμένα, η δήλωση ανέφερε: «Ενημερώσαμε τους Καταριανούς το βράδυ της Παρασκευής ότι θα απελευθερώσουμε τους Nurit Yitzhak και Yochved Lifshitz για επιτακτικούς ανθρωπιστικούς λόγους και χωρίς ανταλλάγματα, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε να τους παραλάβει».

Ο εκπρόσωπος Abu Ubaida σε μια σύντομη δήλωση ξεκαθάρισε ότι η κίνηση «γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξει στον αμερικανικό λαό και στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμες».

«Η προθυμία για απελευθερώσεις ομήρων δεν θα αλλάξει τα σχέδια του Ισραήλ στη Γάζα»

Θυμίζεται ότι η Χαμάς κρατά περισσότερους 200 ομήρους μετά τη μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου, από τη Λωρίδα της Γάζας σε πόλεις και στρατιωτικές βάσεις στο νότιο Ισραήλ.

Νετανιάχου: «Δεν θα απαντήσουμε στα προπαγανδιστικά ψέματα της Χαμάς»

«Δεν θα απαντήσουμε στα προπαγανδιστικά ψέματα της Χαμάς», λέει το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους και τους αγνοούμενους στα σπίτια τους».

Η απελευθέρωση των Αμερικανίδων ομήρων, ήταν αποτέλεσμα στρατιωτικής πίεσής μας στη Χαμάς, λέει το Ισραήλ

Στον αντίποδα αυτών των δηλώσεων έρχεται ωστόσο, η αναφορά που έκανε στο CNN χθες αξιωματούχος του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έλεγε ότι η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων ομήρων από τη Γάζα ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισραηλινής στρατιωτικής πίεσης στη Χαμάς.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι: «Ασκείται πίεση στη Χαμάς και αυτές οι πιέσεις θα ενταθούν μέχρι να ελπίζουμε να αποσπάσουμε όλους τους ομήρους μας», τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της Χαμάς επιμένει πως έδειξαν προθυμία να τους επιστρέψουν ακόμη δύο ανθρώπους που κρατουν αιχμαλώτους μετά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε να τους παραλάβει.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος τόνισε ότι η απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων ομήρων δεν θα αλλάξει τα σχέδια του Ισραήλ στη Γάζα. «Η απελευθέρωσή τους δεν θα αλλάξει την αποστολή, που είναι ο αφανισμός της Χαμάς», ενώ πρόσθεσε ότι η απελευθέρωσή τους «ενδέχεται να ήταν μια προσπάθεια της Χαμάς να καταλαγιάσει τους Ισραηλινούς και την ορμή της στρατιωτικής απάντησης».

Τέλος, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι για «ανθρωπιστικούς λόγους» και σχολίασε: «Η λέξη «ανθρωπότητα» δεν ισχύει πραγματικά για τη Χαμάς. Είναι άγριοι».

Κατάρ: «Θα συνεχίσουμε τον διάλογο και με τους Ισραηλινούς και τη Χαμάς»

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majid Al-Ansari, ανέφερε σε δήλωση: «Θα συνεχίσουμε τον διάλογό μας με τους Ισραηλινούς και τη Χαμάς και ελπίζουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση όλων των αμάχων ομήρων όλων των εθνικοτήτων, με στόχο την ανακούφιση τη σοβαρότητα της τρέχουσας κρίσης και την αποκατάσταση της ειρήνης».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024