Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τις ΗΠΑ για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Βόρεια Κορέα: Επικρίνει τις ΗΠΑ για την παράδοση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία, «παρά τη βαθιά ανησυχία» της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνει η Βόρεια Κορέα, αναφερόμενη στους κινδύνους μιας επίθεσης σε ρωσικό έδαφος.

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα σήμερα τις ΗΠΑ για την παράδοση ATACMS (Army Tactical Missile Systems) στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως ενδεχόμενη επίθεση με τέτοιους πυραύλους στο έδαφος της Ρωσίας θα έπληττε τις ειρηνευτικές προσπάθειες.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά αμερικανικούς πυραύλους ATACMS (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από ABACA via Reuters) για να πλήξει δύο αεροδρόμια σε κατεχόμενες από ρωσικά στρατεύματα περιοχές.

Οποιοδήποτε πλήγμα «στο έδαφος μιας πυρηνικής δύναμης» δεν θα συμβάλει στην «επίλυση της ουκρανικής κρίσης»

Το Κίεβο ζητούσε εδώ και μήνες αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα τους χρησιμοποιήσει για να πλήξει στόχους στο έδαφος της Ρωσίας.

Θεωρεί πως οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να αλλάξουν την πορεία του πολέμου που άρχισε πριν 20 μήνες, όταν ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στο ουκρανικό έδαφος.

«Οι ΗΠΑ τελικά παρέδωσαν πυραυλικό σύστημα ATACMS στην Ουκρανία, παρά τη βαθιά ανησυχία και την έντονη αντίθεση της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε ο Σιν Χονγκ Τσολ, πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία.

«Θα παρατείνει τη σύρραξη»

«Οποιοδήποτε πλήγμα στο έδαφος της Ρωσίας, μιας πυρηνικής δύναμης, δεν θα συμβάλει στην ταχεία επίλυση της ουκρανικής κρίσης ή στην ειρηνική διευθέτησή της, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ. Αντίθετα, θα παρατείνει τη σύρραξη» και ολόκληρη η Ευρώπη θα κινδυνεύσει να βυθιστεί στη δίνη ενός ακατάπαυστου πολέμου, συμπλήρωσε.

Στις 13 Οκτωβρίου, ο Λευκός Οίκος είχε κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι παρέδωσε πρόσφατα στρατιωτικό υλικό στη Ρωσία, εκφράζοντας ανησυχία για τη διευρυμένη συνεργασία της Πιονγιάνγκ με τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024