Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Βαρύ σφάλμα» των ΗΠΑ η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Ρωσία: «Βαρύ σφάλμα» των ΗΠΑ η αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

«Βαρύ σφάλμα» χαρακτηρίζει ο ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «πιέζουν για απευθείας σύρραξη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία».

Η απόφαση που πήρε η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να προμηθεύσει τον στρατό της Ουκρανίας με πυραύλους μακρού βεληνεκούς ATACMS (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Lockheed Martin) είναι «βαρύ σφάλμα», κρίνει σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ.

«Η απόφαση του Λευκού Οίκου να στείλει πυραύλους μακρού βεληνεκούς στους Ουκρανούς είναι βαρύ σφάλμα. Οι συνέπειες αυτού του μέτρου, που αποκρύφτηκε εσκεμμένα από την κοινή γνώμη, θα είναι πολύ σοβαρές», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ.

«Στοχευμένα πλήγματα σε εχθρικά αεροδρόμια και ελικόπτερα»

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για απευθείας σύρραξη ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία εκτόξευσε χθες Τρίτη για πρώτη φορά τους αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS εναντίον ρωσικών στόχων.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε στην εφαρμογή Telegram ότι «πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα σε εχθρικά αεροδρόμια και ελικόπτερα κοντά στο προσωρινά κατεχόμενο Λουγκάνσκ και το Μπερντιάνσκ».

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα» τις ΗΠΑ

«Σήμερα, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι συμφωνίες μας με τον πρόεδρο Μπάιντεν εφαρμόζονται. Με μεγάλη ακρίβεια, το απέδειξαν τα ATACMS» δήλωσε σε ομιλία του ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες το βράδυ.

Λόγω των παρατεταμένων ανησυχιών των ΗΠΑ σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, οι ATACMS που έστειλαν στην Ουκρανία έχουν μικρότερο βεληνεκές από τη μέγιστη δυνατή εμβέλεια.

Οι εν λόγω πύραυλοι φέρουν πυρομαχικά διασποράς, τα οποία όταν εκτοξεύονται ανοίγουν στον αέρα, απελευθερώνοντας εκατοντάδες βομβίδια αντί για μία μόνο κεφαλή.

Η Ουκρανία, βάσει της συμφωνίας, χρησιμοποιεί αυτά τα συστήματα μόνο για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024