Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Να αλλάξεις την Ελλάδα» - Η περιοδεία Κασσελάκη στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης

«Να αλλάξεις την Ελλάδα» – Η περιοδεία Κασσελάκη στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης

«Να βρούμε τρόπους αυτό το ανθρώπινο δυναμικό να συνεισφέρει στην Ελλάδα και η Ελλάδα να το αγκαλιάσει. Είναι αμφίδρομη σχέση», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τους ομογενείς

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στο Στέφανο Κασσελάκη, τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, κατά την χθεσινή (20/10) επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο σχολείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, καθώς και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Για την ανάγκη «μίας επανασύνδεσης με την πατρίδα μας» έκανε λόγο το βράδυ της Παρασκευής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρευρισκόμενος σε συνάντηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ, σε γνωστό μπαρ στην Τραϊμπέκα, όπου συνομίλησε με μέλη και φίλους του κόμματος.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους η ομογένεια να συνεισφέρει στην Ελλάδα και η Ελλάδα να την αγκαλιάσει. Είναι αμφίδρομη σχέση»

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπεθ, μετέβη σε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τη διασύνδεση της Ελλάδας με τον απόδημο ελληνισμό, αλλά και την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρύνοντας άπαντες να συμμετέχουν στις πλατφόρμες, σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα».

«Αυτά που θα κάνουμε αλλάζουν τη ζωή του κόσμου»

«Ο στόχος μου είναι το μήνυμα του κυβερνητικού προγράμματος να μπορεί να εκφράζεται με σε μια σελίδα, αλλά το περιεχόμενό του να είναι 900 σελίδες, έτσι ώστε να ξέρουν όλοι – εφόσον γίνουμε κυβέρνηση – ποια θα είναι τα νομοσχέδια τα οποία θα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Έτσι, ακόμη κι αυτοί που δεν πάνε στο προφίλ μου για οποιοδήποτε λόγο, να ψηφίζουν επειδή ξέρουν τι θα κάνουμε. Διότι αυτά που θα κάνουμε αλλάζουν τη ζωή του κόσμου, είναι πολύ απλά πράγματα. Να ξέρει ο κόσμος τι θα νομοθετήσουμε την επόμενη μέρα», τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του, σχολιάζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να βρει τρόπο να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της ομογένειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με ομογενείς στη Νέα Υόρκη – Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

«Πρόκειται για μια αναγέννηση για τους απόδημους. Μια αναγέννηση, μια επανασύνδεση με την πατρίδα τους. Κι εγώ απόδημος ήμουν μέχρι τώρα, κυριολεκτικά τώρα μετακομίζουμε.  Πρέπει να βρούμε τρόπους αυτό το ανθρώπινο δυναμικό, το απίστευτο το οποίο έχουμε, ως ομογένεια και ως απόδημοι, να συνεισφέρει στην Ελλάδα και η Ελλάδα να το αγκαλιάσει. Είναι αμφίδρομη σχέση», σημείωσε.

Το Σάββατο, μεταξύ 5 και 7 μ.μ. (τοπική ώρα – μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), ο Στέφανος Κασσελάκης θα μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νέας Υόρκης, στο «Κεφαλλονίτικο Σπίτι» στην Αστόρια.​

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024