Αγία Παρασκευή: Ιδιοκτήτης διαμερίσματος εξαπατούσε υποψήφιους ενοικιαστές
Μέσα σε πέντε μήνες έχει αποσπάσει συνολικά 127.623 ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ’ αυτών το χρηματικό ποσό των 31.750 ευρώ.
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 41χρονος μετά από δεκάδες καταγγελίες για εξαπάτηση υποψηφίων ενοικιαστών διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν 31 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε ο 41χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες από τον Ιούνιο του 2023, άτομο που παρουσιαζόταν ως δικηγόρος, τους εξαπατούσε με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στην Αγία Παρασκευή.
Πώς εξαπατούσε τα θύματα
Πιο αναλυτικά, ο κατηγορούμενος προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές-θύματά του, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.
Για να το πετύχει αυτό, συνέτασσε μισθωτήριο συμφωνητικού κατοικίας το οποίο αναρτούσε στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε., ωστόσο μετά την καταβολή των χρημάτων προέβαινε στη λύση του μισθωτηρίου, ώστε να προχωρήσει σε νέα δήλωση με το επόμενο θύμα του.
Μάλιστα, ως αιτιολογία για την αδυναμία μετοίκησης στο διαμέρισμά του προέτασσε την έκδοση διαταγής πλειστηριασμού ή εμπόδια οικογενειακής φύσεως, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει το καταβληθέν χρηματικό ποσό.
Πάνω από 125.000 ευρώ
Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, σε -31- περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά -127.623- ευρώ από τα θύματά του, επιστρέφοντας σε μερικούς εξ’ αυτών το χρηματικό ποσό των -31.750- ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση, εκβίαση και απειλή, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Εθνική πόλο: Πότε θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Super Final με την Ιταλία
- Σύρος: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη δολοφονία της 42χρονης διασώστριας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Τα στοιχεία επιμένουν ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis πίσω από το αφήγημα περί «σκευωρίας»
- MyCenae: Δίνοντας σάρκα και οστά στον μύθο των Ατρειδών
- Πόσο κοστίζει το μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ; Τι χάνει μια Ελληνίδα σε ετήσιο εισόδημα σε σχέση με έναν άνδρα
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να φύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο – Γιατί είναι ανησυχητικό το «ατύχημα» της OpenAI
- Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά την σπουδαία Μαίρη Λίντα – Πού θα γίνει η κηδεία της
- Συντάξεις «πείνας» για 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/paul-n5gFu17iYug-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442