Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Από ποιες χώρες το Ισραήλ απέσυρε τους διπλωμάτες

Από ποιες χώρες το Ισραήλ απέσυρε τους διπλωμάτες

«Λόγοι ασφαλείας»

Μετά τη σφαγή στο νοσοκομείο της Γάζας οργισμένες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους  πραγματοποιήθηκαν σε σειρά χώρες, ενώ κυβερνήσεις του αραβικού κόσμου απέδωσαν την ευθύνη στον ισραηλινό στρατό, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Τελ Αβίβ.

Εκκένωση πρεσβειών

Το Ισραήλ έχει εκκενώσει αρκετές από τις πρεσβείες του στη Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων στο Μπαχρέιν, την Ιορδανία και το Μαρόκο, σύμφωνα με το Anadolu που επικαλείται την επίσημη ιστοσελίδα της Ισραηλινής Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, η αρχή ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει εκκενώσει αρκετές από τις πρεσβείες του στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των πρεσβειών στο Μπαχρέιν και το Μαρόκο.

Η απόφαση για την αποχώρηση των διπλωματών ελήφθη μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ

Η ισραηλινή αρχή δήλωσε ακόμη: «Η πρεσβεία στην Ιορδανία εκκενώθηκε στην αρχή του πολέμου με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Eli Cohen και του γενικού διευθυντή του υπουργείου».

Το Συμβούλο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ είχε εκδώσει την Τρίτη ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, εκφράζοντας φόβους ότι οι Ισραηλινοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αυτή μπορεί να στοχοποιηθούν. Για τον λόγο αυτόν κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και την πρέσβειρα Ιρίτ Λιλιάν, για λόγους ασφαλείας, αναφέρει η εφημερίδα Times of Israel, επικαλούμενη δύο Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ,  οι διπλωμάτες του Ισραήλ στην Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν έχουν επίσης φύγει από τις χώρες αυτές, για τους ίδιους λόγους.

Η απόφαση για την αποχώρηση των διπλωματών ελήφθη μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στην Τουρκία και αφού ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβευτική κατοικία στην Άγκυρα και σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι διπλωμάτες έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ότι η αποχώρησή τους δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024