Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος» - Με την ιστορική ατάκα του Ανδρέα διέγραψε τον Τζουμάκα ο Κασσελάκης

«Έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος» – Με την ιστορική ατάκα του Ανδρέα διέγραψε τον Τζουμάκα ο Κασσελάκης

Την φράση αυτή είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για να διαγράψει τον Γεράσιμο Αρσένη το 1986

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος διέγραψε μέσω… ανάρτησης τον Στέφανο Τζουμάκα, με αφορμή τα επιθετικά σχόλια του τελευταίου για τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μία φράση (σ.σ. με παραλλαγές, βεβαίως) που είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά, για τους ίδιους λόγους – την διαγραφή ενός στελέχους – ο ιστορικός ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου του 1986, ύστερα από μια ομιλία του Γεράσιμου Αρσένη στην Καρδίτσα, που κρίθηκε αντικομματική, έφτασε στις εφημερίδες η ανακοίνωση της διαγραφής του, με τον εξής τίτλο: «Με τις πράξεις του έθεσε εαυτόν εκτός Κινήματος».

Εξάλλου, οι διαφωνίες και οι κόντρες τού επί σειρά ετών πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Κεφαλονίτη υπουργού των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ήταν παροιμιώδεις, με τον Γεράσιμο Αρσένη να ιδρύει μάλιστα δικό του κόμμα και, μετά από λίγα χρόνια, να επιστρέφει στο… «μαντρί».

«Πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη…»

Όσο για το «δάνειο» από τον Κασσελάκη, πρέπει να σημειωθεί πως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε ποτέ τον θαυμασμό του για τον Ανδρέα Παπανδρέου – ούτε ο προκάτοχός του, εξάλλου…

Να θυμίσουμε, για παράδειγμα, πως είχε δηλώσει με βίντεο – ανάρτηση: «Πατάω στην πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα».

Ήταν μετά το «λεκτικό ατόπημα» Κασσελάκη αναφορικά με τα Κατεχόμενα της Κύπρου, εξαιτίας του οποίου δέχτηκε ομαδικά «πυρά».

Δεν μπορεί να μην αναφερθεί, πάντως, μιας και θυμηθήκαμε τη διαγραφή ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ότι και ο Στέφανος Τζουμάκας, τον οποίο διέγραψε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, υπήρξε επίσης ιστορικό στέλεχος του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδέας Παπανδρέου.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024