Ισραήλ: «Άρετε πλήρως τον αποκλεισμό, θα πεθάνουν αναρίθμητα παιδιά»
Την ώρα που η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ φιλοξενεί μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στις εγκαταστάσεις της, η HRW ζητά την πλήρη άρση του αποκλεισμού της Γάζας.
Η οργάνωση Human Rights Watch υπογραμμίζει πως χωρίς ηλεκτρικό ή καύσιμα ή τρόπο να διαβεβαιώσουν πως η βοήθεια θα φτάσει στην βόρεια Γάζα, ο λόγος του Ισραήλ πως δεν θα μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας.
Ο ΟΗΕ και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει πως ο παλαιστινιακός θύλακας, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μεταδιδόμενων νοσημάτων, την ώρα που υπάρχει έλλειψη σε νερό, μολυνση του νερού από λύματα και αδυναμία διαχείρισης της φύλαξης των πτωμάτων.
«Αναρίθμητα τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά ανάμεσα σε άλλους πολίτες, θα πεθάνουν»
Ο Μπιλ βαν Έσβελντ βοηθός διευθυντή της HRW για τα δικαιώματα του παιδιού σημειώνει πως «Ο βομβαρδισμός του Ισραήλ και ο παράνομος πλήρης αποκλεισμός της Γάζας σημαίνει πως αναρίθμητα τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά ανάμεσα σε άλλους πολίτες, θα πεθάνουν από έλλειψη ιατρικής φροντίδας».

Ούτε τα νοσοκομεία έχουν γλιτώσει από την φρίκη του πολέμου.
Κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πιέσουν το Ισραήλ «να άρει πλήρως τον παράνομο αποκλεισμό και να διασφαλίσει πως όλος ο άμαχος πληθυσμός θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε νερό, φαγητό, καύσιμα και ηλεκτρικό».
Σχεδόν το 1/4 των Παλαιστινίων ζει σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περισσότεροι από 513.000 Παλαιστίνιους στεγάζονται σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Γάζα.
Η έλλειψη νερού, η απουσία απολύμανσης και υγιεινής δημιουργεί τεράστιους κινδύνους υγείας για τους αποκλεισμένους κατοίκους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και από υδρομεταφερόμενες ασθενειες, δηλαδή λόγω της κακής ποιότητας του νερού.

Κανείς δεν είναι ασφαλής σε έναν πόλεμο με ταυτόχρονο αποκλεισμό από όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως το νερό.
«Τα καταφύγια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή έχουν ελάχιστες ποσότητες πόσιμου νερού, φαγητού, ειδών υγιεινής και καθαριστικών για έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό. Οι άθλιες συνθήκες, τροφοδοτούμενες από το τραύμα του πολέμου, έχουν αρχίσει να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ των εκτοπισμένων στα καταφύγια» σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Κεφαλονιά: 19χρονη βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
- Καύσιμα: Πάνω κάτω οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης
- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για σκάνδαλο υποκλοπών και ΟΠΕΚΕΠΕ – «Έχουμε γίνει πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
- Τι πρέπει να προσέχετε για να μην χάσετε τον σκύλο σας
- Το λάθος, το «όνειρο», το bad trip: Η ποδηλατάδα του Άλμπερτ Χόφμαν και το πρώτο «ταξίδι» με LSD
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Μυτιλήνη: Νεκρός οδηγός μηχανής, έπειτα από πρόσκρουση σε απορριμματοφόρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442