Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Άρετε πλήρως τον αποκλεισμό, θα πεθάνουν αναρίθμητα παιδιά»

Ισραήλ: «Άρετε πλήρως τον αποκλεισμό, θα πεθάνουν αναρίθμητα παιδιά»

Την ώρα που η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ φιλοξενεί μισό εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στις εγκαταστάσεις της, η HRW ζητά την πλήρη άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Η οργάνωση Human Rights Watch υπογραμμίζει πως χωρίς ηλεκτρικό ή καύσιμα ή τρόπο να διαβεβαιώσουν πως η βοήθεια θα φτάσει στην βόρεια Γάζα, ο λόγος του Ισραήλ πως δεν θα μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού της Γάζας.

Ο ΟΗΕ και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει πως ο παλαιστινιακός θύλακας, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μεταδιδόμενων νοσημάτων, την ώρα που υπάρχει έλλειψη σε νερό, μολυνση του νερού από λύματα και αδυναμία διαχείρισης της φύλαξης των πτωμάτων.

«Αναρίθμητα τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά ανάμεσα σε άλλους πολίτες, θα πεθάνουν»

Ο Μπιλ βαν Έσβελντ βοηθός διευθυντή της HRW για τα δικαιώματα του παιδιού σημειώνει πως «Ο βομβαρδισμός του Ισραήλ και ο παράνομος πλήρης αποκλεισμός της Γάζας σημαίνει πως αναρίθμητα τραυματισμένα και άρρωστα παιδιά ανάμεσα σε άλλους πολίτες, θα πεθάνουν από έλλειψη ιατρικής φροντίδας».

Ούτε τα νοσοκομεία έχουν γλιτώσει από την φρίκη του πολέμου.

Κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πιέσουν το Ισραήλ «να άρει πλήρως τον παράνομο αποκλεισμό και να διασφαλίσει πως όλος ο άμαχος πληθυσμός θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε νερό, φαγητό, καύσιμα και ηλεκτρικό».

Σχεδόν το 1/4 των Παλαιστινίων ζει σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περισσότεροι από 513.000 Παλαιστίνιους στεγάζονται σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Γάζα.

Η έλλειψη νερού, η απουσία απολύμανσης και υγιεινής δημιουργεί τεράστιους κινδύνους υγείας για τους αποκλεισμένους κατοίκους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και από υδρομεταφερόμενες ασθενειες, δηλαδή λόγω της κακής ποιότητας του νερού.

Κανείς δεν είναι ασφαλής σε έναν πόλεμο με ταυτόχρονο αποκλεισμό από όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα όπως το νερό.

«Τα καταφύγια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή έχουν ελάχιστες ποσότητες πόσιμου νερού, φαγητού, ειδών υγιεινής και καθαριστικών για έναν τόσο μεγάλο πληθυσμό. Οι άθλιες συνθήκες, τροφοδοτούμενες από το τραύμα του πολέμου, έχουν αρχίσει να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ των εκτοπισμένων στα καταφύγια» σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024