
Netflix: Mετά το «Crown» ετοιμάζει νέα σειρά για τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των ταινιών «Forrest Gump», «A Star is Born» και του πολυαναμενόμενου «Killers of the Flower Moon» Έρικ Ροθ (Eric Roth) έχει αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή.
Το Netflix ετοιμάζει μια μίνι σειρά για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (John F. Kennedy), όπως αναφέρει αποκλειστικά το Variety.
Θα είναι βασισμένη στο βιβλίο «JFK: Coming Of Age In The American Century, 1917-1956» του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Φρέντρικ Λόγκεβαλ (Fredrik Logevall) το οποίο κυκλοφόρησε το 2020 με το πρώτο μέρος της δίτομης βιογραφίας να αφηγείται τη ζωή του από την παιδική ηλικία στη Μασαχουσέτη μέχρι την εποχή που έγινε ο νεότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο Ροθ είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας ταινιών. Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το «Forrest Gump» το 1995
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος των ταινιών «Forrest Gump», «A Star is Born» και του πολυαναμενόμενου «Killers of the Flower Moon» Έρικ Ροθ (Eric Roth) έχει αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή με τους Πίτερ Σέρνιν (Peter Chernin) και Τζένο Τόπινγκ (Jenno Topping) να είναι οι εκτελεστικοί παραγωγοί.
Σύμφωνα με πηγές, το Netflix βλέπει τη σειρά ως κάτι σαν μια αμερικανική έκδοση του «The Crown», το εξαιρετικά επιτυχημένο σόου για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και τη βρετανική βασιλική οικογένεια, δεδομένης της πολύ ισχυρής ιστορίας της οικογένειας Κένεντι στην Αμερική. Το αν αυτό σημαίνει ότι η σειρά θα ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με το «The Crown» — στο οποίο διαφορετικοί ηθοποιοί έρχονται σε κάθε δύο σεζόν για να παίξουν τους κύριους χαρακτήρες καθώς γερνούν — είναι ασαφές αυτήν τη στιγμή.
Ο Ροθ είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος συγγραφέας ταινιών. Κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το «Forrest Gump» το 1995. Έχει προταθεί για έξι ακόμη Βραβεία Όσκαρ από τότε, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του σε ταινίες όπως «Μόναχο», «A Star Is Born» του Bradley Cooper και πιο πρόσφατα «Dune». Είναι επίσης ένας από τους συγγραφείς που πιστώθηκαν στην επερχόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon».
Σημειώνεται ότι στις 22 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη δολοφονία του 35ου Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ντάλας τους Τέξας.
*Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση






