Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Sofia Vergara μεταμορφώνεται ως «βασίλισσα της κοκαΐνης» για τη νέα σειρά του Netflix

Η Sofia Vergara μεταμορφώνεται ως «βασίλισσα της κοκαΐνης» για τη νέα σειρά του Netflix

Η Sofia Vergara πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix «Griselda» σε ένα ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτούς που την έχουμε συνηθίζει.

Ένας από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας εμπορίου κοκαϊνης της Κολομβίας ή αλλιώς «Βασίλισσα της Κοκαϊνης», ήταν η Griselda Blanco. Παρά το ότι ήταν γυναίκα, δεν ήταν λιγότερο αιμοβόρα από τους άντρες συναδέλφους της, ούτε λιγότερο αποτελεσματική στο εμπόριο ναρκωτικών. Στα χρόνια της δράσης της διακίνησε χιλιάδες τόνους ναρκωτικών και διέταξε άγνωστο αριθμό εκτελέσεων.

Η ζωή της διαβόητης διακινήτριας ναρκωτικών έρχεται στις οθόνες μας με μια νέα σειρά έξι επεισοδίων του Netflix με τίτλο «Griselda». Στην σειρά πρωταγωνιστεί η Sofia Vergara όπου εξιστορεί την πραγματική ζωή μιας έξυπνης και φιλόδοξης Κολομβιανής που δημιούργησε ένα από τα πιο κερδοφόρα καρτέλ ναρκωτικών στην ιστορία. Ήταν μια αφοσιωμένη μητέρα που ο θανατηφόρος συνδυασμός της γοητείας και της ανυποψίαστης αγριότητας της, τη βοήθησε να περιηγηθεί επιδέξια ανάμεσα στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις, οδηγώντας την να γίνει ευρέως γνωστή ως η «Μαύρη Χήρα» και «Βασίλισσα της Κοκαΐνης».

«Η Griselda Blanco ήταν ένας διάσημος χαρακτήρας της οποίας οι αδίστακτες αλλά έξυπνες τακτικές της επέτρεψαν να κυβερνήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων δολαρίων χρόνια πριν από πολλούς από τους πιο διαβόητους άνδρες βασιλιάδες για τους οποίους γνωρίζουμε τόσα πολλά», είπε η Sofia Vergara.

Έχει γοητεύσει τις ηθοποιούς ως ρόλος.

Στο cast συμμετέχουν επίσης οι Vanessa Ferlito, Juliana Aidén Martinez, Alberto Guerra, Alberto Ammann, Christian Tappan, Diego Trujillo, Paulina Davila, Gabriel Sloyer, Martin Rodriguez, José Zúñiga, Maximiliano Hernández και Julieth Restrepo. Το «Griselda» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου 2024.

Η Jennifer Lopez πρόκειται να την υποδυθεί σε μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, με τίτλο «The Godmother», ενώ η Catherine Zeta Jones το έχει ήδη κάνει σε μια βιογραφική ταινία της Lifetime του 2018, με τίτλο «Cocaine Godmother».

Τα παιδικά χρόνια της Griselda Blanco

H Griselda Blanco γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1943 στη Santa Marta στη Κολομβία. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και η εγκληματική ζωή της ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Η μητέρα της, «Anna Lucia Reisterpo», εγκαταστάθηκε στη Μεντεγίν μαζί της όταν ήταν 3 ετών. Για τον πατέρα της δεν υπάρχουν πληροφορίες.

Σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες σε ηλικία 11 χρονών βοήθησε στην απαγωγή ενός αγοριού. Όταν η πλούσια οικογένεια του αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα, η Griselda τον πυροβόλησε θανάσιμα. Ο φίλος της μητέρας της, την βίαζε και την κακομεταχειριζόταν και αυτό την οδήγησε να φύγει από το σπίτι της όταν ήταν μόλις 16 ετών. Ζούσε στο δρόμο και εργαζόταν ως πόρνη. Ένα κορίτσι που από τη παιδική ηλικία σύρθηκε στον υπόκοσμο και επέλεξε τη βία για να πείσει τους άντρες γύρω της, ότι είναι σκληρό «καρύδι».

Πώς καθοδηγούσε τους εκτελεστές

Κατά τη διάρκεια της ακμής της στη δεκαετία του 1970 και του 1980, όταν έκανε λαθρεμπόριο τόνων κοκαΐνης από την Κολομβία στις ΗΠΑ, η ψυχρή βασίλισσα της κοκαΐνης συνδέθηκε με περίπου 250 φόνους. Συχνά, επέμενε να τους εκτελεί η ίδια. Όχι μόνο ανελέητη αλλά και ανατριχιαστικά έξυπνη, ήταν το πρώτο αφεντικό του εγκλήματος που έβαζε τους εκτελεστές της σε μοτοσικλέτες, ώστε να μπορούν να φτάνουν στους στόχους και στη συνέχεια να διαφεύγουν με ευκολία.

Ήταν μια τακτική που αντέγραψαν οι εγκληματίες σε όλο τον κόσμο και είναι τραγική ειρωνεία αν σκεφτεί κανείς ότι πέθανε με τον ίδιο τρόπο σε ηλικία 69 ετών από πυροβολισμούς, καθώς αγόραζε κρέας σε ένα κρεοπωλείο το 2012. Ήταν επίσης μία από τους πρώτους διακινητές ναρκωτικών που εκτίμησαν ότι οι γυναίκες ήταν καλύτεροι κούριερ από τους άνδρες, καθώς προσέλκυαν λιγότερες υποψίες.

Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και η εγκληματική ζωή της ξεκίνησε από μικρή ηλικία.

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Δολοφόνησε τους συζύγους της

Η Griselda Blanco παντρεύτηκε τρεις φορές. Ο Κάρλος Τρουχίλο ήταν ο πρώτος της σύζυγος. Τον παντρεύτηκε όταν ήταν ακόμα έφηβη και απέκτησαν τρείς γιους, τον Osvaldo, τον Uber και τον Dixon. Και οι τρεις σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αιματηρής αναμέτρησης. Οι δυο τους χώρισαν πολύ άσχημα και στα τέλη του ’60, σύμφωνα με αναφορές, η Blanco διέταξε τη δολοφονία του.

Ο επόμενος γάμος της Blanco ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 , με τον έμπορο ναρκωτικών Αλμπέρτο Μπράβο o οποίος τη μύησε στο εμπόριο της κοκαϊνης. Η Blanco λοιπόν ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις του τις οποίες τις ανέπτυξε μαζί του και ήταν πολύ επικερδείς. Τότε μετακόμισαν στην Νέα Υόρκη και το ζευγάρι εισήγαγε περισσότερους από τρείς τόνους κοκαϊνης στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως, αποκομίζοντας περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Μέχρι τα μέσα του ’70 η Griselda είχε ήδη πιλότους αεροσκαφών στις υπηρεσίες της, προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά μέσω αέρος. Επίσης έφτιαχνε εσώρουχα με κρυφές θήκες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Το 1975 η Blanco επέστρεψε στη Κολομβία αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για ναρκωτικά. Εκείνη τη χρονιά πίστευε ότι ο Αλμπέρτο της έκλεβε χρήματα και ένας πυροβολισμός μεταξύ του ζευγαριού είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατό του.

H Blanco συνέχισε τη ζωή της και παντρεύτηκε τον Ντάριο Σεπουλβέδα και απέκτησαν ένα παιδί, τον Μάικλ Καρλεόνε. Το 1983 χώρισε με την Blanco και απήγαγε τον Μάικλ όταν διαφώνησαν για το ποιος θα έχει την επιμέλεια. Τότε η Blanco πλήρωσε έναν δολοφόνο και σκότωσε τον Ντάριο για να πάρει το παιδί της πίσω. Έμεινε λοιπόν γνωστή και ως ‘’Μαύρη Χήρα’’, γιατί δολοφόνησε και τους τρεις συζύγους της.

Η σύλληψη, οι κατηγορίες και το τέλος της Griselda Blanco

Στις 17 Φεβρουαρίου 1985, η Blanco συνελήφθη στο σπίτι της από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και κατηγορήθηκε για συνωμοσία για την παρασκευή, εισαγωγή και διανομή κοκαΐνης. Η υπόθεση οδηγήθηκε σε δίκη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια.

Ενώ εξέτιε την ποινή της, κατηγορήθηκε για τρεις φόνους πρώτου βαθμού από την πολιτεία της Φλόριντα. Η εισαγγελία έκανε συμφωνία με έναν από τους πιο έμπιστους δολοφόνους της Blanco, τον Χόρχε Αγιάλα, ο οποίος συμφώνησε να καταθέσει εναντίον της. Ωστόσο, η υπόθεση κατέρρευσε λόγω τεχνικών στοιχείων που σχετίζονταν με ένα τηλεφωνικό σεξουαλικό σκάνδαλο μεταξύ του Αγιάλα και δύο γυναικών γραμματέων, οι οποίες εργάζονταν στο γραφείο του κρατικού εισαγγελέα.

  • Το 1998, η Blanco ομολόγησε την ενοχή της σε τρεις κατηγορίες για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Το 2002, η Μπλάνκο υπέστη καρδιακή προσβολή στη φυλακή.
  • Το 2004 αφέθηκε ελεύθερη και απελάθηκε στο Μεντεγίν. Πριν από τη δολοφονία της το 2012, εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 2007 στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά.

Το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου 2012, η Blanco αγόρασε κρέας αξίας 150 δολαρίων από ένα κρεοπωλείο στη γωνία της 29ης οδού στο Μεντεγίν. Έξω από το κατάστημα, δέχθηκε επίθεση και πυροβολήθηκε στον ώμο και στο κεφάλι από άγνωστο μοτοσικλετιστή και απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024