Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάντζος: Αποκρουστικά τα γεγονότα στο νοσοκομείο της Γάζας - Συνιστούν έγκλημα πολέμου

Μάντζος: Αποκρουστικά τα γεγονότα στο νοσοκομείο της Γάζας – Συνιστούν έγκλημα πολέμου

«Είναι αναγκαία η άμεση διάνοιξη των διαδρόμων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος

«Τα απεχθή και αποκρουστικά γεγονότα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί της Γάζας είναι πολύ περισσότερο από καταδικαστέα», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.

«Αναγκαία η άμεση διάνοιξη των διαδρόμων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα»

Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι τα γεγονότα συνιστούν έγκλημα πολέμου, που πρέπει άμεσα να διερευνηθεί, καθώς «ο κύκλος της βίας ανοίγει επικίνδυνα, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι άμαχοι πρέπει να προστατευτούν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι όμηροι να επιστραφούν άμεσα».

Καταστροφές στη Γάζα

Επισήμανε επίσης πως είναι αναγκαία η άμεση διάνοιξη των διαδρόμων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και όπως έχουν ζητήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκατοντάδες νεκροί μετά το χτύπημα του νοσοκομείου

Σημειώνεται ότι πάνω από 500 είναι οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι μετά από το χτύπημα του νοσοκομείου στη Γάζα ενώ εκατοντάδες ακόμα είναι κάτω από τα ερείπια.

Για φρικτό έγκλημα πολέμου κάνουν λόγο διεθνείς οργανισμοί ενώ οργισμένες, αυθόρμητες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε χώρες της Αφρικής και του αραβικού κόσμου.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο Ισραήλ κατά τη συνάντησή του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ η Ιορδανία ακύρωσε τη συνάντηση κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Το Ισραήλ μετά από αντικρουόμενες ανακοινώσεις αρνείται ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο και υποστηρίζει ότι αυτό επλήγη από ρουκέτα της ισλαμικής Τζιχάντ.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024