Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση των Περιφερειών για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου

Συνάντηση των Περιφερειών για την Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου

Στόχος οι Περιφέρειες να αποκτήσουν ρόλο στη ανάπτυξη της Μεσογείου.

Στη Ρώμη μεταβαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να συμμετέχει στην αντιπροσωπεία Περιφερειών της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Συνδιάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών).

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 ο κ. Ζαϊμης πρόκειται να συναντήσει τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, Antonio Tajani, ώστε να συζητήσουν και να προωθήσουν την πρωτοβουλία «Προς μια στρατηγική για τη Μακροπεριφέρεια της Μεσογείου».

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά αποδεχόμενος την σχετική πρόσκληση να εκπροσωπήσω εκ νέου την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην συνάντηση Μεσογειακών Περιφερειών που συγκάλεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Antonio Tajani, στη Ρώμη.

Ο αναπτυξιακός ρόλος των περιφερειών στην Μεσόγειο

Η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά από διεξοδική δια ζώσης συζήτηση που είχαμε στο Συνέδριο της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR στην Καλαβρία τον Ιούνιο του 2023 και την συντονισμένη πίεση που ασκήσαμε οι Μεσογειακές περιφέρειες (κυρίως από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία) προκειμένου οι υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε. να κατανοήσουν τον σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών στην Μεσόγειο, αλλά και στην επίλυση τοπικών προβλημάτων σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Υπενθυμίζω και την προηγηθείσα υπογραφή του κειμένου των Φίλων της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου όπου εκπροσώπησα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Βρυξέλλες, Μάρτιος 2023) όπως επίσης τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον π. Υφυπουργό Εξωτερικών, Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη (Μάιος 2023).»

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024