Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει νέο έργο στο οδικό δίκτυο των Αγράφων

Ξεκινάει νέο έργο στο οδικό δίκτυο των Αγράφων

Οδικές παρεμβάσεις ξεκινούν στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «αποκατάσταση βλαβών-κατασκευή τεχνικών οδικού δικτύου δ.ε. Αγράφων» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 600.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η κατασκευή δύο κιβωτιοειδών οχετών στο ρέμα ”Κακού” και στο ρέμα “Κουστέσας” της Δ.Ε. Αγράφων, καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων πτερυγότοιχων εκατέρωθεν των τεχνικών.
  • Η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αποκατάσταση της διάβασης ιρλανδικού τύπου στο ρέμα “Κουστέσα” της ΔΕ Αγράφων.
  • Η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης τύπου βραχοπαγίδων στην ΔΕ Επινιανών.
  • Η ανακατασκευή κατεστραμμένων τσιμεντοστρώσεων σε τμήματα οδών στην ΔΕ Επινιανών και εκατέρωθεν των κιβωτιοειδών οχετών.

Έργο οδικής ασφάλειας

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διαθέσαμε χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ, ολοκληρώσαμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και παρεμβαίνουμε στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων. Στόχος είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Αγράφων και ειδικά για την ασφαλή διέλευση των πολιτών από το οδικό δίκτυο σε κρίσιμες διασταυρώσεις του με υδατορέματα ξεκινά. Ένα έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα επιλύσει οριστικά το ανώτερο θέμα, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της περιοχής.

»Ζητώντας την κατανόηση των συμπολιτών μας για οποιεσδήποτε καθυστερήσεις υπήρξαν δουλεύουμε εντατικά ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024