Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Αθήνα.
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική του Ισραήλ.
Αφού οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, έφτασαν με πορεία μέχρι την πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό.
Στη συνέχεια, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο, όταν οι πρώτοι θέλησαν να πλησιάσουν το κτίριο της πρεσβείας.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, αλλά και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να απομακρύνουν το πλήθος.
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ, υπέρ της Παλαιστινιακής αντίστασης, όπως και υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Μεταξύ άλλων ακούγονται «λευτεριά στην Παλαιστίνη», «το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» και «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών».
Επίσης, έκαψαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι συγκεντρωμένοι καίνε φωτογραφία του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Νωρίτερα η πορεία πέρασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων