Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρυξέλλες: Πλήττονται ξανά από «ισλαμιστική» επίθεση, συγκλονισμένη η Ευρώπη, λέει ο Μακρόν

Βρυξέλλες: Πλήττονται ξανά από «ισλαμιστική» επίθεση, συγκλονισμένη η Ευρώπη, λέει ο Μακρόν

Η Γαλλία ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα με το Βέλγιο, μετά την τρομοκρατική επίθεση, με τον Γάλλο πρόεδρο να δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι «συγκλονισμένη» μετά την «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση»

Η Ευρώπη μας είναι συγκλονισμένη, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, καθώς παρακαθόταν σε επίσημο δείπνο που του παρέθεσε ο αλβανός πρωθυπουργός, ο Έντι Ράμα.

Σε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο εξέφρασε την αλληλεγγύη των Γάλλων στις τραγικές στιγμές που ζει η χώρα.

Συγκλονισμένη η Ευρώπη

«Πριν από μερικά λεπτά, ήταν οι Βρυξέλλες αυτές οι οποίες χτυπήθηκαν εκ νέου από ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση, που φαίνεται, τη στιγμή που μιλάμε, ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον άλλους δυο Ευρωπαίους, δυο Σουηδούς. Η Ευρώπη μας είναι συγκλονισμένη», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις δηλώσεις του ο γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στη δολοφονία την Παρασκευή καθηγητή, του Ντομινίκ Μπερνάρντ, από ριζοσπαστικοποιημένο νεαρό σε λύκειο στην Αράς, στη βόρεια Γαλλία.

«Βρίσκομαι εδώ μαζί σας ενώ η Γαλλία επλήγη εκ νέου από τρομοκρατική επίθεση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας που είχε θύμα ακριβώς καθηγητή γαλλικών», είπε.

«Η βαρβαρότητα επιδίωξε να χτυπήσει ξανά (…) αυτούς που μεταλαμπαδεύουν, που διδάσκουν αυτήν τη γλώσσα η οποία εδώ και αιώνες μεταφέρει φώτα, αξίες, ελπίδες», πρόσθεσε.

Ενίσχυση ελέγχων στα σύνορα

Την ίδια στιγμή ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα με το Βέλγιο, όπου ένοπλος, ο οποίος ακόμη διαφεύγει, φέρεται να δολοφόνησε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στις Βρυξέλλες, ενημέρωσαν οι υπηρεσίες του.

Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε την Παρασκευή το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης και μέτρων ασφαλείας, μετά τη δολοφονία καθηγητή, που μαχαιρώθηκε από πρώην μαθητή που ριζοσπαστικοποιήθηκε σε λύκειο στην Αράς, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο δράστης, 20χρονος γεννημένος στη ρωσική δημοκρατία της Ινγκουσετίας, με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, συνελήφθη από τις γαλλικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και προφυλακίστηκε.

με πληροφορίες από ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024