Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Η σημασία της επίσκεψης του στο Πεκίνο

Βλαντίμιρ Πούτιν: Η σημασία της επίσκεψης του στο Πεκίνο

Το ταξίδι αυτό είναι το πρώτο του επικεφαλής του Κρεμλίνου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Στο Πεκίνο έφτασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, σε ένα ταξίδι που στόχο έχει την επίδειξη εμπιστοσύνης και της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Ακόμη, το ταξίδι αυτό είναι το πρώτο του επικεφαλής του Κρεμλίνου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και το δεύτερο που κάνει στο εξωτερικό, από την στιγμή που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι αυτό γίνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Σι στον Πούτιν προκειμένου να συμμετέχει στο Φόρουμ «Belt and Road», στο οποίο ο Ρώσος πρόεδρος συμμετέχει για τρίτη φορά.

Την Τετάρτη η συνάντηση Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, o πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να μιλήσει με τον Σι την Τετάρτη. Το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, RIA, επικαλούμενο δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει πως οι δύο ηγέτες μπορεί να συζητήσουν την ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Ακόμη, σε ότι αφορά τα ενεργειακά, αν και οι επικεφαλής των ρωσικών κολοσσών πετρελαίου και φυσικού αερίου Rosneft και Gazprom θα είναι μέρος της ταξιδιωτικής αντιπροσωπείας του Ρώσου προέδρου, δεν αναμένονται νέες συμφωνίες σε αυτόν τον τομέα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Στο Πεκίνο για το φόρουμ Belt and Road βρίσκεται ο πρόεδρος της Ρωσίας

«Υπάρχει ακόμη απειλή για διεύρυνση της σύγκρουσης»

Ο Πεσκόφ επανέλαβε σήμερα την άποψη του Πούτιν, σύμφωνα με την οποία η έκρηξη της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους συνιστά αποτυχία της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας την υπό εξέλιξη τραγωδία αποτέλεσμα της απαξιωτικής στάσης των χωρών στο πρόβλημα.

«Υπάρχει ακόμη απειλή για διεύρυνση της σύγκρουσης», ανέφερε το RIA, επικαλούμενο τον Πεσκόφ. «Κάτι τέτοιο μπορεί να εγκυμονεί απολύτως απερίγραπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή».

«Το κύριο μέλημα είναι να σταματήσουμε τον ‘ζεστό’ πόλεμο και στη συνέχεια… από εννοιολογική άποψη να προσεγγίσουμε τη διαδικασία διακανονισμού με νέες προσπάθειες», είπε ο Πεσκόφ. «Χρειάζεται ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, το Ισραήλ χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας, οι Ισραηλινοί θα πρέπει να ζουν εν ειρήνη και να αισθάνονται ασφαλείς».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024