Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει η Λ. Αμφιθέας

Αλλάζει η Λ. Αμφιθέας

Παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας ξεκινάνε άμεσα στη Λ. Αμφιθέας από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει την άμεση (από αύριο, Τετάρτη 18/10/2023) έναρξη των έργων υλοποίησης ανάπλασης-ανακατασκευής των παρακείμενων πεζοδρομίων, σε ευρύτατα τμήματα της Λεωφόρου Αμφιθέας και, συγκεκριμένα, σε έκταση από την οδό Ιάσωνος έως την οδό Μετσόβου.

Η εκτέλεση των έργων, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αφορά στο πρόγραμμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές με χρήση υλικών φιλικά προς το περιβάλλον και έξυπνου αστικού εξοπλισμού του Δήμου Π. Φαλήρου».

Τι αλλάζει στη Λ. Αμφιθέας

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιέχει την εκτέλεση των κάτωθι εργασιών στην Λ. Αμφιθέας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου:

  • Διαπλάτυνση πεζοδρομίων στο ρεύμα προς Γλυφάδα
  • Αποξήλωση υφισταμένων πλακοστρώσεων πεζοδρομίων και αντικατάστασή τους με έγχρωμους κυβόλιθους από ψυχρά υλικά, υψηλών τιμών ανακλαστικότητας της ηλιακής ακτινοβολίας και μεγάλης ικανότητας εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας, προς επίτευξη μείωσης της επιφανειακής θερμοκρασίας, βελτίωση της διάρκειας ζωής των δομικών στοιχείων και αντιμετώπιση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας
  • Αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις με νέες φυτεύσεις για βελτιστοποίηση της αισθητικής αλλά και του μικροκλίματος
  • Διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ, κατασκευή οδεύσεων τυφλών και τοποθέτηση νέων κρασπέδων
  • Εργασίες προσαρμογής υδραυλικών και λοιπών εγκαταστάσεων (λοιπού αστικού εξοπλισμού) προς εξασφάλιση προσβασιμότητας
  • Εγκατάσταση έξυπνου αστικού εξοπλισμού που περιλαμβάνει τοποθέτηση πάγκων φόρτισης κινητών συσκευών και πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • Δημιουργία διαβάσεων πεζών με αυτόματη αναγνώριση προσώπων – για το συγκεκριμένο ο Δήμος καλό θα ήταν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την λειτουργία τους.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου επισημαίνει επίσης ότι σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών, θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ελεύθερη όδευση πεζών και ΑΜΕΑ, με την ταυτόχρονη, απρόσκοπτη προσπέλαση οχημάτων (είσοδος – έξοδος) επί των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης, ή πρασιών επιχειρήσεων/καταστημάτων των πολιτών, κατόπιν ελέγχου των νομιμοποιητικών στοιχείων αυτών.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024