Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κανένας δεν είναι μόνος όσο υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός στον άνθρωπο

Κανένας δεν είναι μόνος όσο υπάρχει αλληλεγγύη και σεβασμός στον άνθρωπο

To ARIEL και το Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA ένωσαν πάλι τις δυνάμεις τους με φόντο τις τελευταίες πλημμύρες.

Κάθε φορά που μία καταστροφή σκοτεινιάζει τις μέρες μας, έρχονται οι άνθρωποι να φωτίσουν με τις δράσεις τους την επόμενη δύσκολη ημέρα. Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια που η κλιματική αλλαγή δείχνει όλο και πιο έντονα τις άγριες διαθέσεις της, καλούμαστε όσο ποτέ να είμαστε παρόντες για όσους βάλλονται από τις συνέπειες των ακραίων φαινομένων. Ένα τέτοιο ζήσαμε όλοι τον προηγούμενο μήνα, στο πρόσωπο της κακοκαιρίας Ντάνιελ που έπληξε πολλές χώρες, μέσα σε αυτές και τη δική μας, αφήνοντας τεράστιες περιοχές στο έλεος των πλημμυρών, με εικόνες βιβλικής καταστροφής και ανείπωτου πόνου.

Μία περιοχή που ακόμα μετράει τις πληγές της είναι η Θεσσαλία. Εκεί βρέθηκε το Κινητό Πλυντήριο Ithaca και το Ariel για να βοηθήσουν από την πλευρά τους, τους κατοίκους, προσφέροντας βοήθεια σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: καθαρά ρούχα, ειδικότερα σε νοικοκυριά που η λάσπη είχε φτάσει στα κεραμίδια…

Η δράση τους έλαβε χώρα στα χωριά της Αγίας Τριάδας και του Παλαμά, όπου πραγματοποιήθηκαν 200 πλύσεις με Ariel, που σημαίνει 1.600 κιλά καθαρά ρούχα! Παράλληλα, παρείχαν καθαρά ρούχα σε ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται ολοσχερώς, οδηγώντας τους προσωρινά σε ένα κλειστό γυμναστήριο που έγινε ένας αυτοσχέδιος χώρος φιλοξενίας.

Στο σημείο, βρέθηκε και η κοινωνική λειτουργός της ομάδας Δήμητρα Κουντουριώτη για να συζητήσει και να στηρίξει τους κατοίκους που συνάντησε το Κινητό Πλυντήριο Ithaca. Όπως ανέφερε η ίδια «Είναι σημαντικό, να στεκόμαστε πάντα δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας που επλήγησαν ανεπανόρθωτα, με στόχο να μπορέσουν όλοι να έχουν πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, ειδικά τώρα που η προσωπική υγιεινή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Γι’ αυτό είμαστε κοντά στις εξελίξεις, έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη της κοινότητας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε το ARIEL και την P&G στο πλευρό μας για 5η συνεχόμενη χρονιά.».

Για όσους δεν γνωρίζουν η μη κερδοσκοπική Οργάνωση Ithaca ιδρύθηκε πριν 8 χρόνια με στόχο την επανένταξη και την αύξηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ithaca λειτουργεί την πρώτη στην Ευρώπη κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων, παρέχοντας υπηρεσίες υγιεινής αλλά και ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το έργο της μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 35.000 επισκέψεις, παραδίδοντας περισσότερους από 180 τόνους καθαρών ρούχων και βοηθώντας πάνω από 9 χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, μέσω της ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας έχει υποστηρίξει τουλάχιστον 1.800 αιτήματα και έχει συμβάλλει στην εργασιακή επανένταξη 54 ατόμων από ομάδες σε ανάγκη. Σε όλη αυτήν την διαδρομή, είχε πάντα δίπλα της το Αriel, την κορυφαία μάρκα απορρυπαντικών από την P&G, όπου μαζί έχουν επιτύχει χιλιάδες άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε καθαρά ρούχα, μία πραγματική ανάγκη με πρακτικές και ψυχολογικές προεκτάσεις. Η τελευταία, από το 2018, συμβάλλει περαιτέρω με οικονομική ενίσχυση της δράσης μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Ariel #PODforgood.

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024