Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Διπλωματικό επεισόδιο με Κολομβία εξαιτίας των δηλώσεων Πέτρο για τους ναζί

Ισραήλ: Διπλωματικό επεισόδιο με Κολομβία εξαιτίας των δηλώσεων Πέτρο για τους ναζί

«Εχθρικές» και «αντισημιτικές» χαρακτήρισε το Ισραήλ τις δηλώσεις του προέδρου της Κολομβίας περί «ναζί» και «εβραίων», και αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές ορισμένων ειδών του προς τη χώρα.

Η διπλωματία του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι αναστέλλει την εξαγωγή ειδών και υπηρεσιών ασφαλείας στην Κολομβία, εν είδει αντιποίνων για σχόλια του προέδρου της χώρας της Λατινικής Αμερικής, του Γουστάβο Πέτρο (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Jaime Saldarriaga), ο οποίος συνέκρινε δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Αμυνας για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, που βομβαρδίζεται για μια εβδομάδα, με τις θέσεις των ναζί κατά τη διάρκεια του διωγμού των Εβραίων.

Ο Λιόρ Χάιατ, εκπρόσωπος του ισραηλινού ΥΠΕΞ, γνωστοποίησε πως η πρεσβευτής της Κολομβίας Μαργαρίτα Μανχάρες κλήθηκε και τις επιδόθηκε επίσημη διαμαρτυρία για τις «εχθρικές» και «αντισημιτικές» δηλώσεις «εναντίον του κράτους του Ισραήλ» από πλευράς κ. Πέτρο.

«Συνιστούν υποστήριξη στις φρικιαστικές πράξεις των τρομοκρατών της Χαμάς»

«Το πρώτο μέτρο που λαμβάνεται σε αντίδραση είναι ότι το Ισραήλ αποφάσισε να σταματήσει τις εξαγωγές (ειδών) ασφαλείας στην Κολομβία», ανέφερε ο κ. Χάιατ μέσω X.

Η διπλωματία του Ισραήλ «καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου (της Κολομβίας), που συνιστούν υποστήριξη στις φρικιαστικές πράξεις των τρομοκρατών της Χαμάς, πυροδοτούν τον αντισημιτισμό, βλάπτουν τους αντιπροσώπους του κράτους του Ισραήλ και απειλούν την ασφάλεια της εβραϊκής κοινότητας στην Κολομβία», ανέφερε ακόμη ο εκπρόσωπος.

«Δεν υποστηρίζουμε τις γενοκτονίες»

«Αν πρέπει να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, θα τις διακόψουμε», ανταπάντησε ο κ. Πέτρο. «Δεν υποστηρίζουμε τις γενοκτονίες».

Την 9η Οκτωβρίου, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωνε πως η Λωρίδα της Γάζας τέθηκε υπό «απόλυτη πολιορκία», διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση, η ύδρευση, οι παραδόσεις τροφίμων και καυσίμων.

«Πολεμάμε με ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε αναλόγως», πρόσθετε ο υπουργός. «Αυτό έλεγαν οι ναζί για τους εβραίους», ήταν η αντίδραση του κ. Πέτρο.

Συνέκρινε τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας με τα ναζιστικά εγκλήματα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς και το γκέτο της Βαρσοβίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024