Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αντί για Στρασβούργο το τρένο με τους ευρωβουλευτές πήγε στη... Ντίσνεϊλάντ

Αντί για Στρασβούργο το τρένο με τους ευρωβουλευτές πήγε στη… Ντίσνεϊλάντ

Βούτυρο στο ψωμί πολλών επικριτών της κοινοτικής πρακτικής στάθηκε το λάθος δρομολόγιο που εκτέλεσε η αμαξοστοιχία με αξιωματούχους της ΕΕ

Έκπληκτοι φαίνεται να έμειναν εκατοντάδες Ευρωβουλευτές που ταξίδευαν στο Στρασβούργο από τις Βρυξέλλες σιδηροδρομικώς, όταν τελικά η αμαξοστοιχία άλλαξε προορισμό φτάνοντας στη… Disneyland στο Παρίσι.

Μετά την αναχώρηση από το σταθμό Midi των Βρυξελλών, το πρωί της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, το τρένο άφησε το αεροδρόμιο Charles de Gaulle και κατευθύνθηκε προς το Marne la Vallée Chessy, όπου βρίσκεται η Disneyland, προκαλώντας καθυστέρηση 45 λεπτών. Το τρένο έκανε λάθος στροφή στο δρόμο για το Στρασβούργο.

Η SNCF, η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της Γαλλίας, ζήτησε συγνώμη με ανακοίνωσή της. «Η SNCF Réseau ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες για την καθυστέρηση του τρένου Βρυξέλλες-Στρασβούργο. Η αμαξοστοιχία κατευθύνθηκε προς τη Marne-La-Vallée αντί να πάρει τη γραμμή υψηλής ταχύτητας».

Κάθε μήνα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ναυλώνει τρένα αποκλειστικά για Ευρωβουλευτές και αξιωματούχους της ΕΕ για να τους μεταφέρει μεταξύ των δύο εδρών του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

«Η εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως περιοδεύοντος τσίρκου [γίνεται] πιο αληθινή με την ώρα»

Πρόκειται για μια πολιτική που προβλέπεται από τις συνθήκες της ΕΕ, αλλά έχει δεχτεί κριτική ενώ χλευάζεται ως «περιοδεύον τσίρκο». Γι΄αυτό και το περιστατικό της Δευτέρας αξιοποιήθηκε από τους επικριτές του θεσμού.

«Δεν είμαστε κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους»

«Ομάδα Disneyland», έγραψε η Ολλανδή ευρωβουλευτής Samira Rafaela σε μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο X, δείχνοντάς την στο βαγόνι του καφέ του τρένου με τον συνάδελφό της ευρωβουλευτή Mohammed Chahim, ο οποίος φαινόταν να πίνει μια λεμονάδα.

«Δεν μπορέσαμε να βγούμε, δυστυχώς», είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι μπορούσε να δει την κορυφή από το τρενάκι του Space Mountain.

«Είναι λίγο πολύ γέλιο για γέλια, για την τρέλα της κατάστασης. [Υπήρχαν] μερικές κραυγές για «ενιαία έδρα τώρα»», αστειεύτηκε ένας βοηθός του κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην εκστρατεία για να σταματήσουν τα ταξίδια στο Στρασβούργο. Ένας άλλος παραπονέθηκε ότι «δεν υπήρχαν δωρεάν αξιοθέατα» στο τρένο.


«Ο οδηγός έπρεπε να πάει στην άλλη άκρη του τρένου, να το επανεκκινήσει και να ταξιδέψει προς την άλλη κατεύθυνση», είπε ένας άλλος αξιωματούχος. «Δεν είμαστε κοινοβούλιο του Μίκυ Μάους», είπε ο Γερμανός βουλευτής Ντάνιελ Φρόιντ στο Διαδίκτυο.

Ένας άλλος κοινοβουλευτικός βοηθός στο τρένο, ο Emmanuel Foulon, αστειεύτηκε ότι το Κοινοβούλιο θα έπρεπε τώρα να υιοθετήσει τη φράση της Disney: «Εκεί που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα».

«Η εικόνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως περιοδεύοντος τσίρκου [γίνεται] πιο αληθινή με την ώρα», έγραψε ο Alberto Alemanno, ιδρυτής του Good Lobby, στο X.

Με πληροφορίες από Politico

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024