Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλες ανατροπές σε δυο μεγάλους Δήμους της Πελοποννήσου

Μεγάλες ανατροπές σε δυο μεγάλους Δήμους της Πελοποννήσου

Δήμαρχοι «βαριά» ονόματα δεν συνεχίζουν.

Η Πελοπόννησος προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αρχικά η μεγάλη αλλαγή έγκειται στην Περιφέρεια, όπου ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και διαδέχεται τον Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Σε κεντροβαρεις Δήμους της Πελοποννήσου όμως είχαμε αποτελέσματα που θα συζητιούνται καιρό. Και αυτό διότι ειδικά στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων οι Δημοτικές Αρχές ήταν εκεί αρκετά χρόνια.

Αρχίζουμε από το Ναύπλιο που από ότι φαίνεται ρόλο στο αποτέλεσμα των εκλογών που χάρισε την πρωτιά στον Δημήτρη Ορφανό, πιθανόν να διαδραμάτισε όσα φέρεται να έκανε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος με τα απορρίμματα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου. Σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου που τελικά αναδείχθηκε Δήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων. Η νίκη του κ. Ορφανού ασφαλώς και σημειώνεται δεδομένου ότι Δημήτρης Κωστούρος ξεκίνησε την αυτοδιοικητική πορεία από το μακρινό 2006. Δήμαρχος Ναυπλιέων εκλέχτηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012 μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αναγνωσταρά. Επανεκλέγεται Δήμαρχος τον Μάιο του 2014 και το 2019.

Ο Δημήτρης Ορφανός, μεγάλος νικητής των εκλογών είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο Ναυπλιέων ένα δήμο πρότυπο. Ένα δήμο πρωτοπόρο. Θα συνεχίσουμε με πίστη στη διαφάνεια, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπο μας. Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας, την οικογένεια και τα δυο παιδιά μου που ήταν νυχθημερόν δίπλα μου, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία. Πυξίδα η εμπιστοσύνη σας και οδηγός το πρόγραμμα μας».

Δήμος Άργους – Μυκηνών

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος θα διατηρήσει την θέση του ως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και μετά θα την παραχωρήσει στον νεοεκλεγέντα Γιάννη Μαλτέζο. Ο Δημήτρης Καμπόσος έχει την διοίκηση του Δήμου από το 2011 και θεωρείται ο Δήμαρχος που μεταμόρφωσε το κέντρο του Άργους. Ο Δημήτρης Καμπόσος είναι και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Στο πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν πρώτος στην προτίμηση των κατοίκων. «Εύχομαι τα καλύτερα στη νέα δημοτική αρχή και θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια που θα ξεκινήσουν από 1 Ιανουαρίου 2024», είπε μεταξύ άλλων..

Ο νικητής των εκλογών Γιάννης Μαλτέζος είπε μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε ένα αποτέλεσμα που ίσως φαίνονταν αδύνατο σε πολλούς να επιτευχθεί. Ευχαριστώ τους δημότες που ψήφισαν να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών».

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024