Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Το «πολεμικό» γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Λονδίνο: Το «πολεμικό» γραφείο του Ουίνστον Τσόρτσιλ έγινε υπερπολυτελές ξενοδοχείο

Ένα κτίριο-ορόσημο 100 ετών απέναντι από την Ντάουνινγκ Στριτ περιμένει τους εκλεκτούς πελάτες του.

Ήταν κρυμμένο από τα μάτια του κοινού για περισσότερα από εκατό χρόνια. Το παλιό Γραφείο Πολέμου του Ηνωμένου Βασιλείου από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, άνοιξε τις πόρτες του ως πολυτελές ξενοδοχείο. Το Old War Office (ή OWO) ήταν το τότε υπουργείο Δικαιοσύνης, σε μια τοποθεσία όπου κάποτε βρισκόταν το Παλάτι του Whitehall.

Πριν από λίγα χρόνια, ο όμιλος Hinduja Group από την Ινδία (της ομώνυμης οικογένειας και πλουσιότερης στο Ηνωμένο Βασίλειο) απέκτησε το αρχιτεκτονικό στολίδι του Whitehall, απέναντι από την Downing Street, και ένωσε τις δυνάμεις του με τα Raffles Hotels για να μετατρέψουν το κτίριο-ορόσημο των 100 ετών σε έναν κόμβο με πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια και σπα.

Διευθύνων σύμβουλος του Raffles London at OWO, που έχει δημιουργηθεί με τη συνεργασία του Hinduja Group και της γαλλικής πολυεθνικής ομάδας φιλοξενίας Accor, ανέλαβε ο Γάλλος Philippe Leboeuf, θρύλος της υψηλής φιλοξενίας, με προϋπηρεσία σε εμβληματικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Το εμβληματικό κτίριο σχεδιάστηκε από τον Βρετανό William Young και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε σε τεχνοτροπία μπαρόκ το 1906. Διαθέτει χαρακτηριστικά της εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής, όπως ξυλόγλυπτες επενδύσεις τοίχων, χειροποίητα μωσαϊκά, σκαλιστούς τρούλους, επιβλητικούς πολυελαίους και μια μαρμάρινη, εσωτερική σκάλα με κόκκινο χαλί και το αυθεντικό λογότυπο του Old War Office (OWO).

Η τοποθεσία και η ιστορία του κτιρίου το ξεχωρίζουν.

Τον εσωτερικό σχεδιασμό ανέλαβε ο διεθνούς κύρους σχεδιαστής Thierry Despont, ενώ η συνολική ανακαίνιση ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο λίρες. Το κτίριο, που κάποτε ήταν το κέντρο επιχειρήσεων για στρατιωτικούς ηγέτες, αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο Raffles στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πολυτελή δωμάτια που ξεκινούν από 1.100 λίρες ανά διανυκτέρευση. Εκτείνεται σε 14 επίπεδα (επτά ορόφους και έξι υπόγεια), συνολικής επιφανείας 76.000 τετραγωνικών μέτρων.

Τι περιλαμβάνει το ξενοδοχείο

Διαθέτοντας 120 δωμάτια και σουίτες, μια αίθουσα χορού 600 ατόμων και το πρώτο σπα Guerlain του Λονδίνου, το Raffles London at The OWO είναι η πιο φρέσκια και πολυαναμενόμενη ξενοδοχειακή άφιξη στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι σουίτες του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν την Churchill suite με δύο υπνοδωμάτια, πρώην Aίθουσα Συμβουλίου του Στρατού, και την Granville suite με ένα υπνοδωμάτιο, που πήρε το όνομά της από τη διάσημη Πολωνή πράκτορα Κριστίν Γκράνβιλ.

Διαθέτει εννέα εστιατόρια, υπό την επιμέλεια του Ιταλο-Αργεντινού σεφ Mauro Colagreco.

Ακομη το ξενοδοχείο θα διαθέτει και τρία μπαρ, το πρώτο από τα οποία θα ονομάζεται «The Guards-Bar & Lounge», ως φόρο τιμής στη φρουρά του Βρετανικού Ιππικού. Τέλος, η ταράτσα του ξενοδοχείου έχει μια πανοραμική θέα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024