Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Τα όπλα των μαχητών της Χαμάς που σκόρπισαν τον θάνατο στο φεστιβάλ - Βίντεο από το οπλοστάσιο

Ισραήλ: Τα όπλα των μαχητών της Χαμάς που σκόρπισαν τον θάνατο στο φεστιβάλ – Βίντεο από το οπλοστάσιο

Τα περισσότερα ήταν παραγωγής της Χαμάς - «Δεν αναμειγνύεται άλλη οργάνωση στην επίθεση» λέει Ισραηλινός στρατιώτης

Κάθε είδους οπλισμό άφησαν στο φεστιβάλ οι στρατιώτες της Χαμάς – πιστόλια, αυτόματα, πολυβόλα, εκρηκτικά, ακόμη και αντιαρματικά και μεγάλο αριθμό πυρομαχικών. Οι ισραηλινοί τα συγκέντρωσαν σε έναν αυστηρά φυλασσόμενο χώρο και η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες, ως το μοναδικό ελληνικό κανάλι που του επιτράπηκε η πρόσβαση.

Νάρκες, οβίδες, ρουκέτες, χειροβομβίδες: αυτά είναι τα όπλα που συνελεξε η ομάδα εξουδετέρωσης του ισραηλινού στρατού «καθαρίζοντας» τις περιοχές στις οποίες εισέβαλε η Χαμάς γύρω απο τη λωρίδα της Γάζας. Αυτό είναι μόνο το 20% του οπλισμού που χρησιμοποίησε η Χαμάς στην επίθεση του Σαββάτου.

Όπλα κατασκευασμένα να σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους

Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα είναι σχεδιασμένα για να σκοτώνουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρωπους στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Ένα εξ αυτών είναι μια βόμβα που αυξάνει τη θερμοκρασία ενός δωματίου στους 3.000 βαθμούς Κλεσίου και που μπορεί να αφανίσει κάθε ίχνος ζωής, και μη, που υπάρχει μέσα σε αυτήν μόλις σε 1 δευτερόλεπτο.

Ανάμεσα τους βρίσκονται και νάρκες που έχουν κατασκευαστεί για να καταστρέφουν τεθωρακισμένα. Τέτοιες βρέθηκαν πάνω σε αυτοκίνητα πολιτών.

Τα στιοιχεία που δείχνουν ότι δεν εμπλέκεται άλλη οργάνωση στην επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός έχει συναντήσει ξανά αυτά τα όπλα. Σύμφωνα με το απολειστικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν υπάρχει ανάμεσά τους κάτι πιο εξελιγμένο που να υποδηλώνει ανάμειξη άλλης οργάνωσης στην επίθεση. «Τα περισσότερα ήταν παραγωγή της Χαμάς» αναφέρει στρατιώτης.

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε, μόλις ακούσαμε τους πυροβολισμούς καταλάβαμε ότι έπρεπε να φύγουμε από εκεί» είπε νεαρός άνδρας που συμμετείχε στο μουσικό φεστιβάλ που έγινε ο τάφος δεκάδων ανθρώπων. Περίπου 1.200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τη χρήση αυτών των πυρομαχικών.

Το οπλοστάσιο δεν είναι παρά μόνο ενα μικρό μόνο μέρος των όπλων και πυρομαχικών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο στρατός του Ισραήλ, στην περίπτωση που εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024