Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Η Σαουδική Αραβία ανεβάζει τον τόνο των επικρίσεων εναντίον του

Ισραήλ: Η Σαουδική Αραβία ανεβάζει τον τόνο των επικρίσεων εναντίον του

Η Σαουδική Αραβία έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα σειρά ανακοινώσεων υποστήριξης στους Παλαιστίνιους, ενώ φαίνεται να τίθεται υπό αμφισβήτηση η προσπάθεια προσέγγισής της με το Ισραήλ.

Η διπλωματία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή πως το βασίλειο απορρίπτει «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε μετακίνηση του πληθυσμού της Γάζας, καταδικάζοντας τον βομβαρδισμό «ανυπεράσπιστων αμάχων», ανεβάζοντας τον τόνο των επικρίσεών της στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς (στη φωτογραφία, επάνω, σημαίες της Σαουδικής Αραβίας, αριστερά, και του Ισραήλ).

Το Ριάντ «δηλώνει την κατηγορηματική του απόρριψη έναντι των καλεσμάτων για τον εξαναγκαστικό εκτοπισμό του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας και την καταδίκη του για τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό ανυπεράσπιστων αμάχων» στον θύλακα, τόνισε το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σειρά ανακοινώσεων υποστήριξης στους Παλαιστίνιους από το Ριάντ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφυγαν χθες Παρασκευή, παίρνοντας συχνά κατεστραμμένους δρόμους της Γάζας, με την ελπίδα να βρουν ασφαλές καταφύγιο νοτιότερα, αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε τον πληθυσμό να εκκενώσει το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ετοιμάζεται να διεξαγάγει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε αντίποινα για την πολυαίμακτη επίθεση της Χαμάς στην ισραηλινή επικράτεια πριν μια εβδομάδα.

Η σαουδαραβική ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Αντονι Μπλίνκεν, έφθανε στο Ριάντ στο πλαίσιο περιοδείας του σε έξι αραβικές χώρες, μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Η πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Γάζα και ο πόλεμος που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον της, βομβαρδίζοντας τη Λωρίδα, έθεσε υπό αμφισβήτηση, αν δεν ενταφίασε, τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να προωθήσει την προσέγγιση Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας.

Εκκληση στη διεθνή κοινότητα για δράση

Το Ριάντ, που μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ, έδωσε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα σειρά ανακοινώσεων υποστήριξης στους Παλαιστίνιους.

Το ΥΠΕΞ κάλεσε επίσης χθες Παρασκευή τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει δράση γρήγορα για να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή στρατιωτικής κλιμάκωσης εναντίον αμάχων, να εμποδίσει μια ανθρωπιστική καταστροφή και να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας».

«Το να τούς στερούνται απαραίτητα μέσα για μια αξιοπρεπή ζωή αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και θα επιτείνει την κρίση και τα δεινά που γνωρίζει η περιοχή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024