Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία σκότωσε Λοχαγό των επίλεκτων δυνάμεων «Nukhba» της Χαμάς
Τα στελέχη της «Nukhba» θεωρούνται τα πιο ικανά και τα πιο εκπαιδευμένα.
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ (IAF) ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό της στην πλατφόρμα Χ ότι οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ (Σιν Μπετ) που παρείχε σημαντικές πληροφορίες, κατάφεραν να σκοτώσουν τον Αλί Καντί, ένα Λοχαγό μονάδας ειδικών δυνάμεων της Χαμάς.
Συγκεκριμένα, επρόκειτο για Λοχαγό της επίλεκτης δύναμης «Nukhba» της Χαμάς, τα στελέχη της οποίας θεωρούνται τα πιο ικανά και τα πιο εκπαιδευμένα, ενώ μάλιστα επιλέγονται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης και αναλαμβάνουν αποστολές όπως ενέδρες και επιδρομές εντός της ισραηλινής επικράτειας χρησιμοποιώντας τα περίφημα υπόγεια τούνελ.
Based on precise IDF and ISA intelligence, IAF aircraft killed Ali Qadi, a company commander of the Hamas «Nukhba» commando force, who led the terror attack in Israeli communities near the Gaza Strip last weekend.
— Israeli Air Force (@IAFsite) October 14, 2023
Συγκεκριμένα, πρόκειται για Λοχαγό της επίλεκτης δύναμης «Nukhba» της Χαμάς, τα στελέχη της οποίας θεωρούνται τα πιο ικανά και τα πιο εκπαιδευμένα, ενώ μάλιστα επιλέγονται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της οργάνωσης και αναλαμβάνουν αποστολές όπως ενέδρες και επιδρομές εντός της ισραηλινής επικράτειας χρησιμοποιώντας τα περίφημα υπόγεια τούνελ.
Πρόκειται για Λοχαγό της επίλεκτης δύναμης «Nukhba» της Χαμάς,
«Ο Ali Qadi ηγήθηκε της απάνθρωπης, βάρβαρης σφαγής αμάχων στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Μόλις τον εξαλείψαμε. Όλοι οι τρομοκράτες της Χαμάς θα έχουν την ίδια μοίρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο ισραηλινός στρατός.
Ali Qadi led the inhumane, barbaric October 7 massacre of civilians in Israel.
We just eliminated him.
All Hamas terrorists will meet the same fate.— Israel Defense Forces (@IDF) October 14, 2023
Νεκρός και ο διοικητής των αεροπορικών επιχειρήσεων της Χαμάς
Νωρίτερα, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, ανακοίνωσε πως «στη διάρκεια επιχείρησης της Πολεμικής Αεροπορίας που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες, επλήγησαν βάσεις διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης σκοτώθηκε ο Μουράντ Αμπού Μουράντ, επικεφαλής των αεροπορικών επιχειρήσεων (της Χαμάς) στην πόλη της Γάζας, υπεύθυνος για ένα μεγάλο μέρος της φονικής επίθεσης που εξαπολύθηκε το Σάββατο εναντίον του Ισραήλ».
Μάλιστα η ισραηλινή Π.Α. ανάρτησε και σχετικό βίντεο
מטוסי קרב של חיל-האוויר תקפו במקביל בגל תקיפות נרחב עשרות מטרות צבאיות ופעילי נחבה של ארגון הטרור חמאס, שהיו בשטחי היערכות ברחבי רצועת עזה הלילה.
כוחות הנח’בה היו הכוחות העיקריים שחדרו ליישובי העוטף ביום שבת האחרון pic.twitter.com/Xs6DNqZikg
— Israeli Air Force (@IAFsite) October 14, 2023
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442