Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Κουρέτας: « Διεκδικούμε μια καθαρή νίκη την επόμενη Κυριακή»

Δημήτρης Κουρέτας: « Διεκδικούμε μια καθαρή νίκη την επόμενη Κυριακή»

Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Προτεραιότητα για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, εφόσον εκλεγεί, είναι η επανάκτηση των αρμοδιοτήτων που αφαίρεσε η κυβέρνηση από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη μετά τις πλημμύρες.

Πως αξιολογείτε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου; Το περιμένατε;

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν μια ήττα της πολιτικής Αγοραστού και μια νίκη της δικής μας αυτοδιοικητικής πρότασης. Η δική μας πρόταση αθροίζει κοινωνικά και όχι κομματικά ποσοστά. Αυτό αποδείχτηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας. Και τώρα με σχέδιο και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο διεκδικούμε μια καθαρή νίκη την επόμενη Κυριακή. Και θα την πετύχουμε.

Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων θα απευθυνθείτε στον δεύτερο γύρο; Θα υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας;

Από το 2010 απευθύνομαι στους πολίτες, στην κοινωνία και όχι σε κομματικά ακροατήρια. Στην δική μου πολιτική αισθητική δεν ταιριάζουν οι συμφωνίες με κόμματα. Γι’ αυτό και κατά τη δική μου αντίληψη, τα κόμματα θα πρέπει να αφήσουν ελεύθερο τον πολίτη, να επιλέξει τον ικανότερο υποψήφιο και εκείνον που μπορεί να διασφαλίσει με ασφάλεια το μέλλον της Θεσσαλίας. Το καθαρά αυτοδιοικητικό μας πρόγραμμα, το απευθύνουμε σε όλες και όλους τους θεσσαλούς πολίτες αδιαμεσολάβητα.

Το αναπτυξιακό μας αφήγημα στηρίζεται στα 27 χρόνια αφοσίωσής μου στα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε με πλήρη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

«Πρώτιστο μέλημα μας είναι η επανάκτηση των αρμοδιοτήτων»

Πώς βλέπετε τη συνεργασία με το κεντρικό κράτος εφόσον την Κυριακή εκλεγεί ο δικός σας συνδυασμός;

Η συνεργασία με το κεντρικό κράτος είναι επιβεβλημένη, και πρόκειται να είναι χρήσιμη, στο πλαίσιο πάντα των διακριτών ρόλων, υπέρ των πολιτών. Από το κεντρικό κράτος δεν διεκδικείς μόνον εθνικούς πόρους, αλλά μέσω αυτού και με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία διεκδικείς στην περίπτωσή μας πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους από τα διάφορα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με την ευκαιρία, θέλω να διαβεβαιώσω επίσης ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και με τους επιστημονικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλίας, που σήμερα είναι «αποκλεισμένοι», αφού προνομιακούς συνομιλητές της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής αποτελούν ορισμένοι μόνον εκλεκτοί…και ιδού τα αποτελέσματα!

Ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε στο πρώτο Περιφερειακό με την ανάληψη της διοίκησης τον Ιανουάριο του 2024;

Πρώτιστο μέλημα μας είναι η επανάκτηση των αρμοδιοτήτων που αφαίρεσε η κυβέρνηση από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό μετά τις πλημμύρες, αξιολογώντας τον ως ανεπαρκή δημόσιο λειτουργό.

Επίσης, στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης λειτουργίας και για την πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της καταγραφής και των εκτιμήσεων, πρόκειται να στηρίξουμε τη λειτουργία ενός ανεξάρτητου θεσμού πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα λειτουργεί χωρίς κυβερνητικές εξαρτήσεις και χωρίς εξαρτήσεις από τις Περιφέρειες, θα συνεργάζεται ωστόσο με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ώστε το δημόσιο χρήμα να πιάνει τόπο για το σκοπό που πραγματικά προορίζεται κάθε φορά.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024