Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΒΙΟΜΕ: Αποκλεισμό του εργοστασίου από την ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του εγχειρήματος

ΒΙΟΜΕ: Αποκλεισμό του εργοστασίου από την ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του εγχειρήματος

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις τους εγκλώβισαν στο κατειλημμένο κτίριο - Αύριο διοργανώνουν φεστιβάλ

Αποκλεισμό από το αυτοδιαχειριζόμενο – κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλουν τα μέλη του εγχειρήματος με ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων, σήμερα το πρωί «υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, μας εγκλώβισαν στο κατειλημμένο κτίριο του ακινήτου 60 αναγκάζοντάς μας να μεταφέρουμε τα πράγματα και περιέφραξαν τον χώρο». Σύμφωνα με το infolibre.gr τούς απαγορεύτηκε η πρόσβαση ακόμη και σε κομμάτι του ακινήτου που δεν έχει εκπλειστηριαστεί, στο οποίο βρίσκονται μηχανήματα και υλικά παραγωγής του εγχειρήματος.

«Η ΕΛΑΣ απέκλεισε όλους τους δρόμους της γύρω περιοχή»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν όλους τους δρόμους πέριξ του εργοστασίου. «Μας απείλησαν ότι θα έρθουν με περισσότερες δυνάμεις για να μας εκδιώξουν και από τον χώρο που μας περιόρισαν. Απέκλεισαν όλους τους δρόμους της γύρω περιοχής που οδηγούν στο εργοστάσιο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κατοίκους της περιοχής και όποι@ περνούσε», αναφέρουν.

Το μέλος του σωματείου της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «η εταιρεία ήρθε αποφασισμένη να αποκλείσει τον χώρο. Έφερε τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, ενώ, υπήρχε μια διαπραγμάτευση για το πώς μπορεί να γίνει. Αυτό που κάνουν είναι να εκβιάζουν μια κατάσταση και να μην μας αφήνουν φυσικά να παίρνουμε άνετα τα πράγματα που μας ανήκουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και το κτίριο παραδόθηκε σε πληρεξούσιο εκπρόσωπο της νέας ιδιοκτησίας.

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν αύριο φεστιβάλ

Ακόμη, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι αύριο Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, το «CoOpenAir festival 2.5», το φεστιβάλ του συνεργατισμού και των συνεργατικών εγχειρημάτων της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ, όπως λένε, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο οικόπεδο του κατειλημμένου 60. Η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Λητούς (φανάρι Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και Σχολείου Ειδικής Αγωγής – Στάση ΒΙΑΜΥΛ).

«Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τα συγκροτήματα Social Waste, Ψύλλοι στ’ Άχυρα, One drope forward και Salute Platan.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024