Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κοράκια κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ», λέει σε άπταιστα ελληνικά ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd

«Κοράκια κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ», λέει σε άπταιστα ελληνικά ο Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd

Ο συνιδρυτής των θρυλικών Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, παίρνει θέση στο ζήτημα της ΒΙΟΜΕ, στηρίζοντας τους εργαζόμενους απέναντι στις πιέσεις που δέχονται από όταν έκλεισε το εργοστάσιο.

Μία έκπληξη περίμενε τους χρήστες του Facebook την Πέμπτη και ειδικά όσους ακολουθούν την σελίδα του ΜέΡΑ25 στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σε ένα σύντομο βίντεο είδαν μπροστά τους τον διάσημο μουσικό και συνιδρυτή των θρυλικών Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, σε άπταιστα ελληνικά να αναφωνεί: «Κοράκια, κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ!».

Όπως σχολιάζει το ΜέΡΑ25 στην σχετική ανάρτηση, με την οποία χαρακτηρίζει «συνοδοιπόρο» του τον Ρότζερ Γουότερς, «μετά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, όπου ξένο fund απέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων (σ.σ. της ΒΙΟΜΕ), με εξαίρεση το δεσμευμένο μέρος από το κράτος, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή, ο κίνδυνος για το πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα είναι υπαρκτός και είναι στο χέρι μας να στηρίξουμε τους εργαζόμενους απέναντι σε αυτόν τον κλιμακούμενο πόλεμο που δέχονται από όταν έκλεισε το εργοστάσιο, ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια του αρπακτικού ταμείου για ένα ακόμα mall».

«Να μείνει ζωντανό το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ»

Και προσθέτει ότι «την ώρα που η κοινωνία χειμάζεται από την ακρίβεια, τα κερδοσκοπικά fund ξεσπιτώνουν τον κόσμο από τα σπίτια και τα μαγαζιά του και ο κόσμος της εργασίας στενάζει συνολικά, το αντιπαράδειγμα της ΒΙΟΜΕ, με οικολογικά καθαριστικά που παράγονται χωρίς την εργοδοτική εκμετάλλευση, προσιτά στο κοινό, χωρίς το καπιταλιστικό κέρδος, αλλά και το ίδιο το εγχείρημα του εργατικού, δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου, είναι πολύ σημαντικό να μείνει ζωντανό».

«Κάτω τα χέρια σας λοιπόν, από την ΒΙΟΜΕ όλων μας ή ακόμα, όπως λέει ο συνοδοιπόρος μας Roger Waters σε άπταιστα ελληνικά: «Κοράκια, κάτω τα χέρια από την ΒΙΟΜΕ!», καταλήγει το ΜέΡΑ25 στην ανάρτησή του.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024