Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis: Βαρυτική έλξη

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis: Βαρυτική έλξη

Η βρετανική φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική έκδοση της Ghost που θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα και αντλεί την έμπνευσή της από το φαινόμενο της ηλιακής έκλειψης

ΗRR έχει αναπτύξει μια σχεδόν… βαρυτική έλξη με τα ουράνια σώματα και το στερέωμα, έχοντας πολλές φορές στο πρόσφατο ή στο λιγότερο πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει εκδόσεις μοντέλων της με λεπτομέρειες που αντλούν τις επιρροές τους από τον ουράνιο θόλο.

Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κινείται και η νέα έκδοση της Ghost με την ονομασία Black Badge Ekleipsis η οποία, όπως εύκολα αντιλαμβάνονται οι ομιλούντες την ελληνική εμπνέεται από το φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου με αφορμή την επικείμενη επανεμφάνση του όχι και τόσο σπάνιου φυσικού φαινομένου στις 14 Οκτωβρίου.

Η πλήρης ονομασία της έκδοσης είναι Ghost Black Badge Ekleipsis Private Collection και όπως υποδηλώνει η τελευταία «αποστροφή» του ονόματός της πρόκειται για ένα ακόμα σπάνιο τετράτροχο που θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 αντίτυπα τα οποία έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους. Αν και η βρετανική φίρμα δεν ανακοινώνει τιμή εκκίνησης αυτή σίγουρα θα υπερβαίνει αρκετά τα 315.000 ευρώ που αποτελούν αρχική τιμή της Ghost Black Badge η οποία αποτελεί εφαλτήριο για την συγκεκριμένη έκδοση.

Επίκεντρο των νέων σχεδιαστικών και μη χαρακτηριστικών που χαρακτηρίζουν την Ekleipsis είναι το μοτίβο της στεφάνης που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας ολικής ηλιακής έκλειψης στο εσωτερικό της οροφής της έκδοσης. Σύμφωνα με την RR πρόκειται για ένα δυναμικό μοτίβο το οποίο αναπαράγει το εφέ της κίνησης της σελήνης καθώς ρίχνει την σκιά της στον ήλιο όταν κλείσουν οι πόρτες και τεθεί σε λειτουργία ο κινητήρας.

Να σημειωθεί ότι το ηλιακό «σόου» της οροφής διαρκεί επτά λεπτά και 31 δευτερόλεπτα, χρόνος που αντιστοιχεί στην μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια μιας ολικής έκλειψης ιδωμένη φυσικά από τη γη. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος της έκλειψης, τα άστρα και η στεφάνη παραμένουν αναμμένα δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό στο εσωτερικό της Ghost.

Το φωτεινό μοτίβο της έκλειψης αποτελείται από 940 φωτιστικά σώματα για την στεφάνη συν ακόμα 192 τα οποία αντιστοιχούν στα άστρα και τους πλανήτες που γίνονται ορατά κατά τη διάρκεια της ημέρας μόνο σε περίπτωση ολικής ηλιακής έκλειψης. Συνολικά ωστόσο προκειμένου να καταστεί εφικτή η αναπαραγωγή του εφέ της έκλειψης έχουν τοποθετηθεί συνολικά 1.846 φώτα διαφορετικού μεγέθους, η τοποθέτηση, το μέγεθος και ο προγραμματισμός των οποίων απαίτησε 100 εργατοώρες και περίπου ένα χρόνο για να τελειοποιηθεί.

Πλην του συγκεκριμένου εντυπωσιακού στοιχείου, η Ekleipsis όπως επιβάλει το εθιμοτυπικό των ειδικών εκδόσεων της RR υιοθετεί μια απόχρωση ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση με την ονομασία Lyrical Copper και ψήγματα χαλκού στην βαφή που δίνουν μια διαφορετική αίσθηση και απόχρωση ανάλογα με το φως. Οι λεπτομέρειες βάφονται στην απόχρωση Mandarin Orange που εκτός από τις χαρακτηριστικές βαμμένες στο χέρι γραμμές του αμαξώματος και της γρίλιας βάφει και τις δαγκάνες των φρένων.

Η ίδια φωτεινή πορτοκαλί απόχρωση διανθίζει και το εσωτερικό, στο τιμόνι,  στο φινίρισμα και τις ραφές των καθισμάτων που πίσω από το περφορέ στο χέρι δέρμα κρύβουν επίσης μια στρώση δέρματος πορτοκαλί χρώματος. Στην ίδια παλέτα υπακούν επίσης και οι ομπρέλες που κρύβονται στο εσωτερικό των θυρών της Ghost. Για πρώτη φορά σε μοντέλο της, η RR έχει τοποθετήσει επίσης ένα διαμάντι μισού καρατιού στο χρονογράφο του ταμπλό θέλοντας να δώσει μια διαφορετική αποτύπωση της αίσθησης της απόκοσμης λάμψης μιας ηλιακής έκλειψης αλλά και προφανώς μια επιπλέον απόδειξη της ελιτιστικής υπερβατικής πολυτέλειας της Ghost.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024