Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Συγκλονίζει η περιγραφή 25χρονης Ισραηλινής - Είδε την απαγωγή και τον θάνατο των παππούδων της

Χαμάς: Συγκλονίζει η περιγραφή 25χρονης Ισραηλινής – Είδε την απαγωγή και τον θάνατο των παππούδων της

Η 25χρονη Ανάτ μιλά στο MEGA - Οι παπούδες της ήταν γείτονες της ηλικιωμένης που σφαγιάστηκε σε live μετάδοση στο Facebook

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον παππού της και απήγαγαν τη γιαγιά της. Συγκλονίζει η περιγραφή της 25χρονης Ανάτ από το Ισραήλ, στο MEGA, για το αίσθημα τρόμου που την κατέβαλε μόλις αναγνώρισε την απαχθείσα γιαγιά της, σε βίντεο από τη Γάζα, πάνω σε δίκυκλο των στρατιωτών της Χαμάς να την παίρνουν μαζί τους. Έκτοτε η τύχη της αγνοείται.

Δολοφόνησαν τον παππού, απήγαγαν τη γιαγιά της

Η 25χρονη ζει στο Τελ Αβίβ, οι παππούδες της όμως ζούσαν στο κιμπούτς Nir Oz, όταν έγινε η εισβολή των μαχητών της Χαμάς. Όπως περιγράφει βρίσκονταν και οι δύο κρυμμένοι σε καταφύγιο, όταν μπήκαν οι εισβολείς και πυροβόλησαν τον παπού της ενώ απήγαγαν τη γιαγιά της.

Η 25χρονη Ανάτ, που ζει στο Τελ Αβίβ, παρακολούθησε σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο η Χαμάς την αρπαγή της άτυχης ηλικιωμένης γυναίκας. Αναγνώρισε την απαχθείσα γιαγιά της από την κόκκινη μπλούζα που φορούσε, ενώ οι μαχητές απομάκρυναν από την περιοχή με το δίκυκλο όχημα που οδηγούσαν.

«Πήραν την γιαγιά μου όμηρο»

«Είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς και φωνές στα αραβικά. Της είπαμε να μείνει σε ένα καταφύγιο με τον παππού μου και να κλείσει την πόρτα. Η γειτόνισσά της δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες. Πήραν το τηλέφωνό της, την τράβηξαν βίντεο και το ανέβασαν στο facebook. Αυτό έγινε στις 7 το πρωί, και μόλις το είδα αυτό, κατάλαβα ότι κάτι άσχημο πρόκειται να συμβεί. Συγγνώμη. Τους ζήτησα λοιπόν να κλείσουν την πόρτα, κάλεσα και τον θείο μου που μένει στο κιμπούτς με τα πέντε του παιδιά. Το τελευταίο μήνυμα που έλαβα από την γιαγιά μου ήταν στις 9 παρά 20», είπε αρχικά.

«Προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και ο παππούς την κρατούσε. Ήταν ένας 75χρονος άνδρας που δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν. Ήθελε μόνο ειρήνη. Και η γιαγιά μου έλεγε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει κάποιος από την Γάζα σπίτι της και να μιλήσουν για την ειρήνη. Όλοι άνθρωποι είμαστε. Δολοφόνησαν τον παππού μου ενώ κρατούσε την πόρτα. Πήραν την γιαγιά μου σαν όμηρο. Μαζί με εκατοντάδες ομήρους, μωρά, παιδιά. Έβαλαν φωτιά στο σπίτι. Δεν έχει μείνει τίποτα. Το απόγευμα, είδαμε αυτό το βίντεο που υποθέτω ότι η Χαμάς ανέβασε, δεν ξέρω. Είναι μέσα στη Γάζα όπου πρέπει να κρατά τους τρομοκράτες έτσι ώστε να μην πέσει. Είναι μια γυναίκα 72 ετών, είναι άρρωστη, έχει πρόβλημα στην καρδιά και δεν ξέρει αν τα εγγόνια της είναι ζωντανά ή όχι. Είναι τόσες πολλές οικογένειες που εξολοθρεύτηκαν σε μία μέρα. Μόνο σε μια μέρα», πρόσθεσε.

Ήταν γείτονες με την ηλικιωμένη που σφαγιάστηκε σε live μετάδοση στο Facebook

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι παππούδες της Ανάτ ήταν γείτονες της ηλικιωμένης γυναίκας, που η οικογένειά της παρακολούθησε τη σφαγή της σε ζωντανή μετάδοση από το Facebook.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024