Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δώρα Αυγέρη: Ανανέωση στην Αριστερά σημαίνει και ανανέωση προσώπων

Δώρα Αυγέρη: Ανανέωση στην Αριστερά σημαίνει και ανανέωση προσώπων

Η Δώρα Αυγέρη μίλησε στο MEGA για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τους στόχους του Στέφανου Κασσελάκη

Τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Πρέπει να αποδραματοποιήσουμε την κατάσταση, θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες όλες αυτές οι συζητήσεις και οι διαφωνίες – μέχρι ενός σημείου, βέβαια. Ο πρώτος που έδωσε τον τόνο της ηρεμίας και της ‘κατάπαυσης πυρός’ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης», τόνισε η κυρία Αυγέρη, αναφορικά με την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της ανακοίνωσης των τομεαρχών του κόμματος από τον πρόεδρο.

Κληθείσα να σχολιάσει τα «όχι» που εισέπραξε ο κ. Κασσελάκης από στελέχη προκειμένου να αναλάβουν τομεάρχες και απαντώντας στην ερώτηση αν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών, εξήγησε πως «η ανάρτηση – δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει να κάνει με έναν μπούσουλα πολιτικό, που είναι γενικός και απευθύνεται σε όλους, άρα δεν είναι μία συγκεκριμένη προειδοποίηση».

Υπενθυμίζεται ότι, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διεμήνυσε ότι όσοι υπονομεύσουν την ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών.

«Είμαστε η πληθυντική Αριστερά, η Αριστερά της πρόσθεσης, όχι της αφαίρεσης. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους κοντά μας. Η επαφή με την κοινωνία είναι υψίστης σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπήρχε καλό κλίμα στη συνάντηση Κασσελάκη – Φίλη»

Για την κριτική που ασκεί ο Νίκος Φίλης στον Στέφανο Κασσελάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ο αγαπητός Νίκος Φίλης τα είπε, τα εξήγησε, λίγο τα ‘μάζεψε’, κατόπιν της πολύ καλής συνάντησης που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη. Επειδή ήμουν εκεί, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για το καλό κλίμα που υπήρχε στη συνάντηση των δύο».

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία

Για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η Δώρα Αυγέρη ανέφερε ότι «ο πρόεδρος, που φεύγει την Κυριακή για τις ΗΠΑ, θα ασκεί κανονικότατα τα καθήκοντά του και θα λείπει περίπου 11 μέρες. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει κανονικά η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας».

Όσο για τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος, σημείωσε: «Γίνεται συνέδριο χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς να βγουν σύνεδροι, χωρίς οδικό χάρτη; Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να οργανωθούν αυτά. Θα γίνει σε χρόνο μέσα στις προβλέψεις του καταστατικού».

«Ο iSYRIZA είναι εφεύρεση του Αλέξη Τσίπρα»

«Αυτό που είπε ο Στέφανος για τον iSYRIZA, για το άνοιγμα σε νέους ανθρώπους, δηλαδή ανανέωση, είναι κάτι που είχε γίνει επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Ο iSYRIZA είναι εφεύρεση του Αλέξη Τσίπρα και έρχεται να το διευρύνει ο Στέφανος Κασσελάκης», σημείωσε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη.

«Γίνεται ανανεωτική Αριστερά, εάν δεν υπάρχει ανανέωση στην Αριστερά; Φυσικά σημαίνει και ανανέωση προσώπων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι το ‘σύστημα’ – που δεν υπάρχει σύστημα – τους αντιμετωπίζει με ηλικιακό ρατσισμό. Δεν είμαστε της αφαίρεσης, είμαστε της πρόσθεσης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα τέλος για τη χθεσινή αρθρογραφία μελών του κόμματος, η Δώρα Αυγέρη απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαι με τρίχες κατσαρές. Καθένας έχει την ευθύνη της υπογραφής του, και δεν νομίζω ότι εκφράζει μια μεμονωμένη άποψη τη θέση παλαιών συντρόφων».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024