Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Καλώ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν συσπειρωμένοι

Φίλης: Καλώ τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν συσπειρωμένοι

«Οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και θα συζητηθούν» είπε ο Νίκος Φίλης που είπε ότι η ημερομηνία του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα καθοριστεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Φίλη, στη Βουλή. Ο κ. Φίλης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τετ α τετ έστειλε μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς ωστόσο να ανακαλεί την κριτική που έχει ασκήσει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «παραμείνουν συσπειρωμένοι», και «να δώσουν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών», ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις όλων είναι η ενότητα του κόμματος που ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών.

Αναφορικά με το συνέδριο ο Νίκος Φίλης είπε ότι ο χρόνος διεξαγωγής του θα συζητηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βάζοντας έτσι «πάγο» στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μέχρι τουλάχιστον τις κάλπες.

Ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ αλλά με πόνο

Σε σχέση με την κριτική που άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημείωσε πως «ό,τι έχω πει, δεν τα είπα εν θερμώ αλλά με πόνο. Καλώ τους ψηφοφόρους μας να παραμείνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν τη μάχη στις δημοτικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος. Διότι αυτό που χάνουμε από τον κόσμο της Αριστεράς, δεν ισοφαρίζεται από άλλους πολιτικούς χώρους».

«Το θέμα δεν είναι το τι κουβεντιάζουμε σήμερα, αλλά με την πράξη μας τι μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο της Αριστεράς»

«Η συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη εκκρεμούσε ήδη πριν από τις εκλογές, από τη συζήτηση που είχαμε κάνει στο συνέδριο του κόμματος», είπε ακόμα ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπάρχει μία συμφωνία ότι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη, έτσι ώστε σε αυτές τις εκλογές να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για το μεγάλο διακύβευμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι άλλο από την ενότητα, ο Νίκος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρόθεση είναι να είμαστε ενωμένοι. Θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα, από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών», υποστήριξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Το θέμα δεν είναι το τι κουβεντιάζουμε σήμερα, αλλά με την πράξη μας τι μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο της Αριστεράς».

Συζήτηση μετά τις εκλογές για το συνέδριο

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, είναι μία ανοιχτή κουβέντα», είπε ενώ επανέλαβε τη σημασία του συνεδρίου ο χρόνος διεξαγωγής του οποίο θα αποφασιστεί μετά τις αυτοδιοκητικές εκλογές. «Πιστεύουμε στα όργανα, και στο Συνέδριο που έχει αποφασιστεί επί του παρόντος να γίνει τον Νοέμβριο. Το θέμα θα το κουβεντιάσουμε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024