Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να επιλύσουν τον πόλεμο στο Ισραήλ

Πούτιν: Οι ΗΠΑ απέτυχαν να επιλύσουν τον πόλεμο στο Ισραήλ

Νέες κατηγορίες Πούτιν κατά των ΗΠΑ για τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Γάζας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε εκ νέου τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, λέγοντας ότι παρακάμπτουν την καθιερωμένη διαδικασία για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης, όπως και ότι προσπάθησαν να ελέγξουν τα πράγματα χωρίς να επιλύσουν τα θεμελιώδη ζητήματα.

Περιγράφοντας τη βία στο Ισραήλ ως τρομερή, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή με το να αναπτύσσουν δυνάμεις του πολεμικού τους ναυτικού.

Κάποιο κράτος βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στον Nord Stream

Οι εκρήξεις που κατέστρεψαν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream, ο οποίος συνδέει την Ρωσία με την Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη κάποιας κυβέρνησης, υποστήριξε επίσης ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ανοησία» που η Γερμανία αγοράζει αέριο μέσω Ουκρανίας

Και τόνισε ότι τα αιτήματα της Μόσχας να συμμετάσχει στην έρευνα για το περιστατικό, το οποίο συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2022, αγνοήθηκαν.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει προηγουμένως τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία για τις εκρήξεις.

Και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί την εμπλοκή τους.

Ο συντονισμός με τον ΟΠΕΚ+ θα συνεχισθεί

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι ο συντονισμός υπό τον ΟΠΕΚ+ των ηγετικών πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα συνεχισθεί, για να διασφαλισθεί η προβλεψιμότητα στις αγορές πετρελαίου.

«Για την σταθερότητα της αγοράς πετρελαίου, η συνεργασία των κύριων προμηθευτών είναι αναγκαία, με ανοιχτούς και διαφανείς όρους. Και αυτό γίνεται με τη λογική ότι η Ρωσία εργάζεται με τους εταίρους εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι βέβαιος ότι ο συντονισμός των ενεργειών των εταίρων του ΟΠΕΚ+ θα συνεχισθεί. Αυτό είναι σημαντικό για την προβλεψιμότητα της αγοράς πετρελαίου και  τελικά για την ευημερία όλης της ανθρωπότητας», σημείωσε.

«Ανοησία» που η Γερμανία αγοράζει αέριο μέσω Ουκρανίας

Η Γερμανία «πυροβολεί τα πόδια της» με το να μην αγοράζει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω του Nord Stream 2, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο Βλαντίμρι Πούτιν σημείωσε ότι η άρνηση της Γερμανίας να πιστοποιήσει τον αγωγό Nord Stream 2 και να αγοράσει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω αυτού δεν έχει οικονομικό νόημα για το Βερολίνο, το οποίο, αντ’ αυτού, πληρώνει πολύ περισσότερα για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Ο Ρώσος ηγέτες, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η Γερμανία ήταν ακόμη έτοιμη να αγοράσει ρωσικό αέριο που αντλείται μέσω της Ουκρανίας, αλλά όχι να αγοράσει αέριο που διοχετεύεται μέσω του Nord Stream 2.

«Πρόκειται για κάποιου είδους ανοησία», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024