Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άνδρος: Διεστραμμένος βίασε κουταβάκι και εξαφανίστηκε

Άνδρος: Διεστραμμένος βίασε κουταβάκι και εξαφανίστηκε

Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο κτηνιατρείο

Καθημερινά είναι τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, πολλά από τα οποία δεν δημοσιεύονται ποτέ. Σήμερα όμως υπήρξε καταγγελία για μια αντίστοιχη περίπτωση που προκαλεί ανατριχίλα… Ένας άνδρας στην Άνδρο φέρεται να κακοποίησε σεξουλικά σε κουταβάκι!

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, cycladeslive.gr, το κουταβάκι εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση και άμεσα μεταφέρθηκε από πολίτες σε κτηνιατρείο. Μετά από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο άτυχο ζωάκι, κρατήθηκε για νοσηλεία και σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες φαίνεται να πηγαίνει καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα, ο άνδρας που φέρεται να προέβη σε πράξεις κτηνοβασίας αναζητείται, προκειμένουννα του επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Μάλιστα, θα δοθεί αμοιβή σε όποιος έχει να δώσει κάποια σχετική πληροφορία.

Οδηγίες για την κακοποίηση ζώου

Βήμα 1 – Καλέστε άμεσα την Αστυνομία (Τηλεφωνικός Αριθμός 100):

Η Αστυνομία υποχρεούται να έρθει επιτόπου και να καταχωρήσει το συμβάν. Οι Αστυνομικοί που θα ανταποκριθούν σε συνέχεια της δικής σας καταγγελίας δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν κατηγορίες. Θα κάνουν καταγραφή του περιστατικού και θα πάρουν αναφορά από εσάς. Αν θέλετε να προχωρήσετε σε μήνυση, τότε θα συλλάβουν τον δράστη. Σε περιπτώσεις ενεργητικής κακοποίησης, η επιβεβαίωση της πράξης από περισσότερους μάρτυρες θα δράσει ενισχυτικά στην υπόθεση.

Τραβήξτε φωτογραφίες με χρονοσήμανση καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να διευκρινιστεί η χρονική περίοδος που έλαβε χώρα η κακοποίηση. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να δείχνουν:

Την κατάσταση του ζώου/ζώων (το σημείο που βρίσκεται, το περιβάλλον στο οποίο διαμένει το ζώο, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης: Πρόσβαση σε προφυλαγμένο κατάλυμα; Πρόσβαση σε τροφή και νερό;Ύπαρξη αλυσίδων ή άλλων μέσων πρόσδεσης;

Οποιεσδήποτε άλλες πράξεις σκληρότητας ή κακοποίησης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥ Ή ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βήμα 2 – Επισκεφθείτε το Αστυνομικό Τμήμα – είτε το τοπικό Α.Τ., είτε οποιοδήποτε άλλο σας διευκολύνει

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ή ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ (οποιαδήποτε εναλλακτική είναι απολύτως νόμιμη) ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ (ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ) για να καταθέσετε μήνυση. Το αδίκημα θεωρείται αυτεπάγγελτο και δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι για την μήνυση που θα κάνετε.

Το αδίκημα της κακοποίησης είναι αυτόφωρο οπότε με αυτόν τον τρόπο δίνετε την δυνατότητα στην αστυνομία να συλλάβει τον ύποπτο εντός των 48 ωρών του αυτοφώρου. Μετά την παρέλευση του 48ωρου, ο ύποπτος μπορεί να προσαχθεί αλλά όχι να συλληφθεί αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Δώστε την καταγγελία σας, αναφέροντας λεπτομερώς όλη την υπόθεση ώστε να μπορέσει η αστυνομία να ανοίξει φάκελο για ενεργητική/παθητική κακοποίηση και να ξεκινήσει η δίωξη.

ΠΡΕΠΕΙ να πάρετε ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ από την αστυνομία για την καταγγελία που κάνατε.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

Βήμα 3 – Στην περίπτωση που το ζώο βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο

Καταθέστε επίσημο αίτημα ζητώντας η Αστυνομία να αναφέρει το περιστατικό στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία/Νομοκτηνίατρο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024