Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Διασώστες απεγκλωβίζουν μητέρα και γιο

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Διασώστες απεγκλωβίζουν μητέρα και γιο

Συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ στην Χαμάς. Τα ξημερώματα της Τρίτης, Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες σε περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, ενώ έπληξαν και κατοικημένες περιοχές της πόλης Χαν Γιουνίς.

Την σφοδρότητα της επίθεσης δείχνει ένα βίντεο στο οποίο ένα παιδί αγκαλιάζει την μητέρα του μετά την,  ως εκ θαύματος, διάσωση τους από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι πύραυλοι που έπληξαν την πόλη.

Δείτε το βίντεο

Πώς ξεκίνησε η αιματηρή σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Όλα άρχισαν όταν το προηγούμενο Σάββατο, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ, εκτοξεύοντας ρουκέτες. Δήλωσε δε ότι η αιφνιδιαστική επίθεση ήταν η απάντηση στην έφοδο στο τέμενος Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην αυξημένη βία των εποίκων κατά των Παλαιστινίων.

Μετά από την επίθεση αυτή, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ανήλθε σε 704, μεταξύ των οποίων 143 παιδιά και 105 γυναίκες, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τέλος, το υπουργείο υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει αυξηθεί σε περίπου 4.000. Τουλάχιστον 900 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 2.600 άλλοι έχουν τραυματιστεί στις μάχες, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024