Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μία Καλίφα: Η υποστήριξη στη Χαμάς, η απόλυση από το Playboy και το cancel

Μία Καλίφα: Η υποστήριξη στη Χαμάς, η απόλυση από το Playboy και το cancel

Το σχόλιο της πρώην πορνοστάρ για τη Χαμάς, μετά την εισβολή στο Ισραήλ, προκάλεσε οργή στα social media και της κόστισε συμβόλαια

Την ώρα που το αιματοκύλισμα συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, και ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται συνεχώς, η Μία Καλίφα, πρώην πορνοστάρ, με καταγωγή από τον Λίβανο, άναψε φωτιές με αναρτήσεις της υπέρ της Χαμάς στα social media.

Η Μία Καλίφα, που έχει και στο παρελθόν εκφράσει την υποστήριξή της προς την Παλαιστίνη, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο ενός παγκοσμίου «cancel» για την υποστήριξή της στην ισλαμιστική οργάνωση την ώρα που οι φρικαλεότητες εκατέρωθεν συνεχίζονται.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) «εάν βλέπετε την κατάσταση στην Παλαιστίνη και δεν είστε στο πλευρό των Παλαιστινίων, τότε είστε με τη λάθος πλευρά και η ιστορία θα το δείξει αργά ή γρήγορα».

Η πρώην πορνοστάρ συνέχισε και με άλλες αναρτήσεις, μία εκ των οποίων επικρίθηκε ιδιαίτερα.

«Μπορεί κάποιος να πει στους μαχητές της ελευθερίας στην Παλαιστίνη να γυρίσουν τα τηλέφωνά τους και να τραβούν τα πλάνα οριζόντια;»

Αυτό έγραψε η Mia Khalifa, προκαλώντας αντιδράσεις στα social media μετά τις επιθέσεις της Χαμάς σε αμάχους.

Η ακτιβίστρια στη συνέχεια επιχείρησε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε και με νέο ποστ τόνισε: «Θέλω απλώς να καταστήσω σαφές ότι αυτή η δήλωση σε καμία περίπτωση δεν υποκινεί την εξάπλωση της βίας. Τους αποκάλεσα “μαχητές της ελευθερίας” γιατί αυτό ακριβώς είναι οι Παλαιστίνιοι πολίτες. Παλεύουν για την ελευθερία τους κάθε μέρα» έγραψε και στη συνέχεια διέγραψε και την αρχική και τη διευκρινιστική δήλωση.

Ωστόσο, το κακό είχε ήδη γίνει.

Η απόλυση από το Playboy

Τα σχόλια υποστήριξης της Μία Καλίφα για τη Χαμάς έφεραν την απόλυσή της από το Playboy.

Το περιοδικό ανέφερε ότι αν και ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και την εποικοδομητική πολιτική συζήτηση, έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στη ρητορική μίσους.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε το Playboy στα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο ενημερωτικό δελτίο, το Playboy ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη σχέση του με τη Μία Καλίφα και διέγραψε επίσης το κανάλι της στην πλατφόρμα δημιουργών του.

View this post on Instagram

A post shared by Mia K. (@miakhalifa)


«Σας γράφουμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας να τερματίσουμε τη σχέση του Playboy με τη Μία Καλίφα, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής του καναλιού της Mia Playboy στην πλατφόρμα δημιουργών μας».

Το cancel στην Καλίφα δεν σταμάτησε εκεί, ωστόσο. Η πρώην πορνοστάρ έχασε κι άλλη δουλειά. Ειδικότερα, ο podcaster και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών Todd Shapiro, ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας τους, μετά την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Σαπίρο έσπευσε να καταδικάσει το tweet της Καλίφα ως «φρικτό» και της είπε ότι «απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες».

«Αυτό είναι ένα απαράδεκτο και φρικτό tweet. Απολύεσαι με συνοπτικές διαδικασίες. Αηδιαστικό. Πάνω και από αηδιαστικό. Σε παρακαλώ να εξελιχθείς και να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος. Το γεγονός ότι δικαιολογείς τον θάνατο, τους βιασμούς και τις ομηρίες είναι πραγματικά αηδιαστικό. Δεν υπάρχουν λέξεις για να εξηγήσουν την αλαζονεία σου. Οι άνθρωποι πρέπει να γίνονται ένα, ιδιαίτερα μπροστά σε τραγωδίες. Προσεύχομαι να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος αν και μοιάζει να είναι αργά για ‘σένα» έγραψε ο Σαπίρο.


«Θα έλεγα ότι η υποστήριξη της Παλαιστίνης μου κόστισε δουλειές. Ωστόσο είμαι πιο θυμωμένη με τον εαυτό μου που δεν έλεγξα αν συνάπτω συνεργασίες με Σιωνιστές. Λάθος μου» απάντησε η Μία Καλίφα.

Η πολιτική στροφή της Khalifa

Όπως αναφέρει το Newsweek, η πολιτική «στροφή» της Khalifa κλιμακώθηκε τα τελευταία χρόνια. Το 2015 δήλωνε πως «δεν θέλω να μας εκφοβίζουν η Συρία ή το Ισραήλ αλλά δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα πολιτικά ζητήματα του Λιβάνου».

Όμως, φαίνεται ότι αυτό άλλαξε το 2018, όταν το ISIS εξαπέλυσε απειλές εναντίον της, για παλαιότερη ερωτική σκηνή που είχε γυρίσει φορώντας χιτζάμπ, κάτι που την οδήγησε σταδιακά να πολιτικοποιηθεί περισσότερο παίρνοντας ανοιχτά θέση για κοινωνικά ζητήματα και δη, για την ελευθερία και τα δικαιώματα των γυναικών.

View this post on Instagram

A post shared by Mia K. (@miakhalifa)


Το 2020, μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, έβγαλε σε δημοπρασία τα διάσημα γυαλιά της για να μαζέψει χρήματα για τον Ερυθρό Σταυρό που δραστηριοποιείτο στην πατρίδα της.

Πέρυσι πήρε θέση υπέρ των διαδηλωτών στο Ιράν κατά της μαντίλας, μετά τη δολοφονία της Αμινί, ενώ σε αναρτήσεις της καλεί την κοινή γνώμη να μη στρέφει το βλέμμα της μακριά από την Υεμένη και τις περιοχές όπου επιβάλλονται αυταρχικά καθεστώτα.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024