Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκάθαρη στήριξη του Ισραήλ ζητεί από το Πεκίνο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Ξεκάθαρη στήριξη του Ισραήλ ζητεί από το Πεκίνο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Η Κίνα δεν έδειξε καμία συμπάθεια ούτε στήριξη προς το Ισραήλ σε αυτούς τους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς, είπε.

Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ, από το Πεκίνο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, επέκρινε τη στάση της Κίνας η οποία ζήτησε να επικρατήσει «αυτοσυγκράτηση» μετά την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ.

«Απογοητεύτηκα πολύ, για να είμαι ειλικρινής, από την ανακοίνωση, που δεν έδειξε καμία συμπάθεια ούτε καμία στήριξη προς το Ισραήλ σε αυτούς τους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς», δήλωσε ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας Αμερικανών γερουσιαστών στη διάρκεια συνάντησής του με τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Γι.

«Οι εξελίξεις στο Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες είναι φρικτές. Καλώ εσάς και τον κινεζικό λαό να σταθείτε στο πλευρό του ισραηλινού λαού και να καταδικάσετε αυτές τις δειλές και βίαιες επιθέσεις», πρόσθεσε.

Από αριστερά, ο γερουσιαστής Μάικ Κράπο, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, και ο επικεφαλής της Κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Λι, στο Πεκίνο, 9 Οκτωβρίου 2023. Andy Wong/Pool via REUTERS

Θέλουμε να συμβάλλουμε στη διαδικασία ειρήνευσης, δηλώνει το Πεκίνο

Η Κίνα επεσήμανε χθες, Κυριακή, ότι «ανησυχεί βαθιά» για τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει, οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε περισσότερους από 1.000 Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Η κινεζική διπλωματία, που είχε μεσολαβήσει νωρίτερα φέτος για την προσέγγιση μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να συμβάλει στη διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, που έχει περιέλθει σε αδιέξοδο από το 2014.

Κίνα και ΗΠΑ, που αντιπαρατίθενται σε σειρά θεμάτων, έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες διάλογο, με σειρά επισκέψεων Αμερικανών αξιωματούχων στο Πεκίνο, ενώ δεν έχει αποκλειστεί μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Στη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης ο Ουάνγκ ζήτησε από την Ουάσινγκτον «να διευθετήσει τις διαφορές της (με το Πεκίνο) με λογικό τρόπο».

«Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να κατανοήσουν καλύτερα την Κίνα, να δουν τις σινοαμερικανικές σχέσεις με περισσότερη αντικειμενικότητα και να διαχειριστούν τις υπάρχουσες διαφορές με πιο λογικό τρόπο», σημείωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος στον Σούμερ.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024