Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ:  Συγκλονίζει η μαρτυρία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας - «Μας πυροβολούν από δύο πλευρές»

Ισραήλ: Συγκλονίζει η μαρτυρία του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας – «Μας πυροβολούν από δύο πλευρές»

Ο κύριος Αναστάσιος Δαμιανός εκφράζει την αβεβαιότητά του για το αύριο στο Ισραήλ, καθώς κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει η σύρραξη.

Για τρίτη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει ξεπεράσει πλέον τους 1.100 νεκρούς.

Οι Ισραηλινοί που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι πάνω από 700, ενώ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή επιδρομή τουλάχιστον 436 άτομα. Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 είναι οι Ισραηλινοί όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η επίθεση έγινε ξαφνικά, την τελευταία ημέρα της γιορτής Σουκότ και όλος ο κόσμος βρισκόταν στον δρόμο»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός, μίλησε το πρωί της Δευτέρας (9/10) για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τόνισε ότι η Χαμάς έχει φτάσει μέχρι το Τελ Αβίβ, όπου ακούγονται εκρήξεις.

«Είμαστε σε πόλεμο»

«Μας πυροβολούν από τις δύο πλευρές. Είμαστε σε πόλεμο», δήλωσε στην ΕΡΤ και επεσήμανε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. «Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ακόμα πολεμάνε οι Παλαιστίνιοι δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά», είπε.

Ο κ. Δαμιανός σημείωσε επίσης ότι η ελληνική κοινότητα αριθμεί 98 άτομα στα Ιεροσόλυμα και όλα είναι ασφαλή.

Η επίθεση, που εξαπέλυσε το Σάββατο (7/10) το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, δεν έχει προηγούμενο. «Η επίθεση έγινε ξαφνικά, το Σάββατο. Ήταν η τελευταία ημέρα της γιορτής Σουκότ και όλος ο κόσμος βρισκόταν στον δρόμο», περιέγραψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, η οποία έχει ανοίξει τη λέσχη για όποιον Έλληνα χρειάζεται βοήθεια.

«Δε νομίζω ότι θα παραστεί ανάγκη. Το 95% των Ελλήνων ζουν στα Ιεροσόλυμα, μακριά από τις πολεμικές συγκρούσεις. Είμαστε ασφαλείς. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, ο κόσμος κυκλοφορεί κανονικά, πάει στη δουλειά του», σημείωσε ο κ. Δαμιανός και υπογράμμισε ότι για χρόνια Άραβες, Χριστιανοί και Ισραηλινοί συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη.

Τέλος, εξέφρασε την αβεβαιότητά του για το αύριο στο Ισραήλ, καθώς κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει αυτή η σύρραξη.

Sports in

«Ο Ολυμπιακός φαβορί για το Conference League» (pics)

Οι «Ερυθρόλευκοι», πριν από τις ρεβάνς της ημιτελικής φάσης, συγκεντρώνουν ποσοστό πιθανοτήτων 36,3%, έναντι  35,7% της Φιορεντίνα, 17,5% της Μπριζ και μόλις 10,5% της Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024