Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμηλές πτήσεις και χωρίς ΣΥΡΙΖΑ στον χάρτη

Χαμηλές πτήσεις και χωρίς ΣΥΡΙΖΑ στον χάρτη

«Γραμμή» από Κασσελάκη για στήριξη παντού των υποψηφίων που βρίσκονται απέναντι στη ΝΔ

Η χθεσινή βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ θύμιζε τη συντριβή των εθνικών εκλογών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατέγραψε θετικές επιδόσεις σε καμία από τις 13 Περιφέρειες, πλην της Θεσσαλίας όπου, με απόφαση Κασσελάκη στηρίζεται ο Δημήτρης Κουρέτας – μαζί με το ΠΑΣΟΚ – έναντι του Κώστα Αγοραστού στον δεύτερο γύρο.

Χαμηλές πτήσεις, απώλεια δήμων σε περιπτώσεις που είχε στηρίξει νυν δημάρχους και εκ νέου υποψηφίους (Απόστολος Καλογιάννης σε Λάρισα) και καταγραφή μιας στρατηγικής που δεν προχώρησε. Και χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είδε να γίνονται γαλάζιες – ευθέως ή με στήριξη – οι 7 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και να επιβεβαιώνεται η ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη –και αντιστικτικά να μη βάφεται στο χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ κανένα σημείο στον χάρτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγει από μια μεγάλη συντριβή στις εθνικές εκλογές, αλλά και από μια εσωκομματική διαδικασία που άφησε τραύμα στη συνοχή του κόμματος οι δικαιολογίες

Κανένας δεν έκανε αναφορά για τυχόν ευθύνη του νέου προέδρου, αφού μεγάλο μέρος των υποψηφίων και της στρατηγικής είχε διαμορφωθεί πολύ πριν εκείνος θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Ανοιγμα στο ΠΑΣΟΚ

Η αμηχανία του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ανάγλυφη στην πολιτική δήλωσή του χθες. Ηταν όμως και σαφής η νέα του στρατηγική για στήριξη στον δεύτερο γύρο όπου υπάρχουν προοδευτικοί υποψήφιοι. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη επικοινώνησε με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα Χάρη Δούκα και του επιβεβαίωσε πως θα τον στηρίξει έναντι του Κώστα Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο, κάλεσε δε τους πολίτες της Αθήνας να κάνουν το ίδιο.

Η δεύτερη όψη της στρατηγικής Κασσελάκη είναι ένα προφανές άνοιγμα από σήμερα στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της εν γένει Κεντροαριστεράς: «Σήμερα ήταν ένα πρώτο μήνυμα για την ανάγκη η χώρα να έχει μια μεγάλη προοδευτική παράταξη που να μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο. Το βλέπετε σε πολλές περιπτώσεις, το βλέπετε και στη Θεσσαλία όπου ο παντοδύναμος περιφερειάρχης υπέστη μεγάλες απώλειες. Στη Θεσσαλονίκη οι προοδευτικές δυνάμεις ισχυροποιήθηκαν» είπε ο Κασσελάκης.

Αναφορικά δε με τον δικό του χώρο έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Υπάρχουν ευκαιρίες να χτίσουμε την προοδευτική παράταξη και για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να κάνουμε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει να κάνουμε ανανέωση χθες». Είχε προηγηθεί νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης που έκανε λόγο μέχρι και για ανάγκη κοινών ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.

«Προέχει να ηττηθεί η συντηρητική κυριαρχία» είπε και ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας Κώστας Ζαχαριάδης, και συμπλήρωσε πως προφανώς δεν ικανοποιεί το χθεσινό αποτέλεσμα το κόμμα του. Στελέχη πάντως του ΣΥΡΙΖΑ χθες σχολίαζαν ότι έπαιξε ρόλο πως η στρατηγική για την ΤΑ δεν χτίζεται σε μερικούς μήνες ή μέρες αλλά απαιτεί μια μακρά διαδικασία.

Σε αυτό στάθηκε και ο Κασσελάκης που έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης αλλά και χτίσιμο κοινωνικού δικτύου, απαντώντας δε και στα χυδαία σχόλια του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του.

Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024