Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξυδάκης: Πιστεύω στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ αλλά και του παλαιστινιακού λαού - «Όχι» στο απαρτχάιντ

Ξυδάκης: Πιστεύω στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ αλλά και του παλαιστινιακού λαού – «Όχι» στο απαρτχάιντ

«Το Ισραήλ δέχεται πόλεμο, στο Ισραήλ βιάζονται γυναίκες, απαγάγονται παιδάκια και υπάρχει διγλωσσία» είχε πει νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης

Πιστεύω στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, πιστεύω και στο δικαίωμα αυτοάμυνας του παλαιστινιακού λαού και δεν πιστεύω στο απαρτχάιντ, υπογράμμισε για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης ο πρώην υπουργός κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24».

«Το Ισραήλ δέχεται πόλεμο, στο Ισραήλ βιάζονται γυναίκες, απαγάγονται παιδάκια και υπάρχει διγλωσσία»

Η απάντηση του κ. Ξυδάκη ήρθε μετά από τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, που έκανε λόγο για δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ. «Εγώ ως άτομο και σαν μέλος της ΝΔ στέκομαι δίπλα απόλυτα στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να αμυνθεί για αυτό που συμβαίνει. Μακάρι και η αριστερά να μπορεί να το πει τόσο ξεκάθαρα. Το Ισραήλ δέχεται πόλεμο, στο Ισραήλ βιάζονται γυναίκες, απαγάγονται παιδάκια και υπάρχει διγλωσσία. Είναι εχθρός η Χαμάς και είναι ξεκάθαρο ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας. Εσείς κύριε Ξυδάκη πιστεύετε στο δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ;», είχε ρωτήσει τον κ. Ξυδάκη ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Και στην αριστερά και την κεντροαριστερά υπάρχει μια κρίση»

Νωρίτερα ο κ. Ξυδάκης ερωτώμενος για τις αλλαγές στον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς είχε υπογραμμίσει πως «οι ζυμώσεις για τις στρατηγικές αναδιπλώσεις στα κόμματα μπορεί να πάρουν χρόνια, δεν γίνονται τρεις ή έξι μήνες. Και η Νέα Δημοκρατία όταν υπέστη την ήττα το 1994 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε 10 χρόνια να ξαναδεί εξουσία και είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με μηχανισμούς, προσβάσεις και διασπάσεις της δεξιάς. Βγήκε άκρα δεξιά, από εκεί που κατάγεται ο κύριος Πλεύρης, από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, με τις γνωστές αντισημιτικές εκφράσεις και εκδηλώσεις. Μετά βρήκαν χώρο στη δεξιά πολυκατοικία όλοι μαζί. Αυτή είναι η πολιτική. Και στην αριστερά και την κεντροαριστερά υπάρχει μια κρίση, υπάρχει μεγάλη κρίση και στο ΠΑΣΟΚ από το 2011 και μια κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ σαφής από τις εκλογές του 2023».

Δείτε βίντεο:

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024